ΜΟΥΣΙΚΗ

Έτος Μαρίας Κάλλας… από το Μπακού στο Κουβέιτ

Δημοσίευση 15 Ιουνίου 2017, 16:19 / Ανανεώθηκε 15 Ιουνίου 2017, 16:19
Έτος Μαρίας Κάλλας… από το Μπακού στο Κουβέιτ
Facebook Twitter Whatsapp

Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum αφιερώνει τo 40o Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας- Όπερα στη μνήμη της ντίβας που «έφυγε» πριν από 40 χρόνια

Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum αφιερώνει τo 40o Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας- Όπερα στη μνήμη της ντίβας που «έφυγε» πριν από 40 χρόνια

Μπορεί η Κάλλας να έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 1977 όμως ο μύθος της αντέχει χάρη στις πολυάριθμες ηχογραφήσεις και στα κειμήλια μια επεισοδιακής ζωής αφιερωμένης στην τέχνη.

Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, θεματοφύλακας των πιο ακριβών παραδόσεων του λυρικού θεάτρου και διοργανωτής Διεθνούς Grand Prix Μαρία Κάλλας, ενός θεσμού με παγκόσμια λάμψη ο οποίος έχει αναδείξει σημαντικούς καλλιτέχνες, τιμάει τη μνήμη της ντίβας με συναυλίες και τιμητικές εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Ήδη, με την οργανωτική υποστήριξη του Athenaeum, έχουν πραγματοποιηθεί εκθέσεις και συναυλίες στο Μπακού και το Κουβέιτ, ενώ προετοιμάζονται και άλλες στο Ηράκλειο της Κρήτης,  στην Ινδία, και στην Κίνα, με αποκορύφωμα τον Προκριματικό Διαγωνισμό για το 40ο Grand Prix που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Πεκίνο. Παράλληλα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον  Δήμο Οιχαλίας, στην κοινότητα Νεοχωρίου Μεσσηνίας, όπου βρίσκεται το πατρογονικό σπίτι της Μ. Κάλλας, καθώς και στο Θέατρο στην Αρχαία Μεσσήνη.

Όμως, η κορυφαία στιγμή του «Έτους Μαρία Κάλλας» -όπως έχει χαρακτηριστεί το 2017- θα είναι η διενέργεια 40ού Διεθνούς Grand Prix Μαρία Κάλλας στην Όπερα, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού και Οικονομίας και Ανάπτυξης, από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2017, στην στέγη της Ε.Λ.Σ.  

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος, ανεξαρτήτως εθνικότητας, τραγουδίστριες έως και 31 χρόνων και τραγουδιστές έως και 33 χρόνων.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος μπορούν να βρουν τους όρους συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.grandprixmariacallas.com, στην ιστοσελίδα του  Athenaeum  http://www.athenaeum.com.gr/ ή στην Γραμματεία του διαγωνισμού που στεγάζεται στα γραφεία του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Athenaeum, Αδριανού 3, 105 55 Αθήνα, τηλ. 210 3211987, -949, -955, e-mail: [email protected]


Από τη συναυλία στο Μπακού