current views are: 13

27 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση19:49

O Χρήστος Λεοντής στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Ο συνθέτης επιστρέφει στην Επίδαυρο για μια συναυλία από τα πρώτα βήματα της καριέρας του έως σήμερα

Δημοσίευση 19:49’

Ο συνθέτης επιστρέφει στην Επίδαυρο για μια συναυλία από τα πρώτα βήματα της καριέρας του έως σήμερα

Ο συνθέτης επιστρέφει στην Επίδαυρο για μια συναυλία από τα πρώτα βήματα της καριέρας του έως σήμερα

Το 1977 είχαμε έλθει με το Θέατρο Τέχνης να συμμετάσχουμε στο Φεστιβάλ της Επιδαύρου με την περίφημη παράσταση «Αχαρνείς» του Κουν που ήταν και η πρώτη μου συνεργασία με τον Κουν στο αρχαίο δράμα. Ακολούθησαν από ‘κεί και πέρα και για πολλά χρόνια η «Ειρήνη», οι «Βάκχες», οι «Τρωάδες», η «Μήδεια», η «Ιφιγένεια στην Αυλίδα», ο «Πλούτος», η «Άλκηστη»….. όπως επίσης με το Εθνικό Θέατρο «Ιφιγένεια εν Ταύροις», «Ιππείς»…επίσης με το Κ.Θ.Β.Ε… Μου δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία 40 χρόνια μέχρι σήμερα να επικοινωνήσω με τη μουσική μου, μέσω του θεάτρου, μέσω του αρχαίου δράματος, με τον κόσμο της Παλαιάς Επιδαύρου και του Λυγουριού. Απόκτησα πολλούς καλούς φίλους εδώ, αγάπησα και πόνεσα αυτόν τον τόπο που διάλεξα, αν θέλετε, να συγκατοικίσω.

Σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνίσω με έναν πιό άμεσο τρόπο, αυτό των τραγουδιών μου, με τους συμπολίτες μου, μπορώ να πώ. Θα μπορούσε ενδεχομένως σήμερα, να γιορτάζαμε μαζί, τα σαραντάχρονα της γνωριμίας μας. Διάλεξα λοιπόν γι’ αυτήν την παράσταση («Φλόγα που καίει. Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς») τραγούδια μου από την όλη μουσική μου δραστηριότητα, από την τελευταία μου δουλειά στο τραγούδι, τον κύκλο τραγουδιών «Φλόγα που καίει», εξ ου και ο τίτλος, μέχρι και την πρώτη, την «Καταχνιά» που έγραψα το 1963. Ο τίτλος και ο υπότιτλος υποδηλώνουν τη θεματολογία και το περιεχόμενο των τραγουδιών της αποψινής παράστασης.
Χρήστος Λεοντής

Η παράσταση διοργανώνεται από τον Δήμο Επιδαύρου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επιδαύρου και φιλοξενείται από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Τραγουδούν: Θοδωρής Βουτσικάκης, Μάνος Μπούσαλης, Αλέξανδρος Τσιωνάς, Ιωάννα Φόρτη

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Μάνος Αβαράκης (φυσαρμόνικα)
Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο)
Παντελής Ντζιάλας (ακουστική κιθάρα)
Αντώνης Παπαγγελής (κλασική κιθάρα)
Μαριλίζα Παπαδούρη (τσέλο)
Βασίλης Ραψανιώτης (βιολί)
Θανάσης Σοφράς (μπάσο)
Βαγγέλης Τσιαπλές (μπουζούκι)
Ηχολήπτης: Γιάννης Παπαδόπουλος

Διευθύνει ο Χρήστος Λεοντής

Φλόγα που καίει. Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς, Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου,14 Ιουλίου, ώρα 21:00. Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: http://www.viva.gr/tickets/greekfestival/


σχετικα αρθρα