ΜΟΥΣΙΚΗ

Μαγικός «Τροβατόρε» στο Ηρώδειο

Δημοσίευση 24 Ιουλίου 2017, 12:38 / Ανανεώθηκε 24 Ιουλίου 2017, 12:38
Μαγικός «Τροβατόρε» στο Ηρώδειο
Facebook Twitter Whatsapp

Το κοινό χειροκρότησε με ενθουσιασμό τους συντελεστές της παράστασης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που συνεχίζεται για τρεις ακόμα ημέρες

Το κοινό χειροκρότησε με ενθουσιασμό τους συντελεστές της παράστασης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που συνεχίζεται για τρεις ακόμα ημέρες

Στο κατάμεστο Ηρώδειο ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία, την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017, οι παραστάσεις του Τροβατόρε του Τζουζέππε Βέρντι, από την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Η τελευταία παραγωγή της σεζόν 2017/18, παρουσιάζεται στο Ηρώδειο για άλλες τρεις παραστάσεις, απόψε Κυριακή 23, την Τρίτη 25 και την Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 21:00.

Ο «Τροβατόρε» είναι το αρχετυπικό μελόδραμα του Ρομαντισμού, στο οποίο τα συναισθήματα εκφράζονται μέσα από μουσική μελωδική και ορμητική, άριες και ντουέτα γεμάτα πάθος, όπως επίσης διάσημα χορωδιακά, που δίκαια έχουν χαρίσει στην όπερα αυτή την αθανασία. Η υπόθεση, γεμάτη απρόσμενες ανατροπές, μιλάει για δύο αδέλφια, τα οποία δεν γνωρίζουν τη συγγένειά τους και εμφανίζονται ερωτευμένα με την ίδια γυναίκα. Πρόσωπο κλειδί είναι μία Τσιγγάνα, που έριξε στη φωτιά ένα παιδί προκειμένου να εκδικηθεί για τον άδικο θάνατο της μητέρας της: από λάθος ήταν το δικό της.

Η σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τα κοστούμια και οι φωτισμοί υπογράφονται από τον Στέφανο Πόντα, έναν από τους πιο επιτυχημένους ιταλούς σκηνοθέτες όπερας της νέας γενιάς με αναγνωρίσιμο ιδίωμα. Ο Πόντα δημιούργησε ένα σκηνικό θέαμα "ούτε σύγχρονο, ούτε συμβατικό αλλά «αρχαίο»", όπως αναφέρει στο σκηνοθετικό του σημείωμα.

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης, Βάλτερ Φρακκάρο, Τσέλια Κοστέα, Δημήτρης Πλατανιάς, Γιελένα Μανίστινα, Τάσος Αποστόλου χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό για τις σπουδαίες ερμηνείες τους. Η Χορωδία της Ε.Λ.Σ., υπό τον Αγαθάγγελο Γεωργακάτο, σημείωσε σπουδαία επίδοση στα διάσημα χορωδιακά μέρη του έργου. Η Ορχήστρα της Ε.Λ.., ανταποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις της παρτιτούρας του Βέρντι, αναδεικνύοντας τις λεπτές αποχρώσεις της μουσικής. Ο μαέστρος Μίλτος Λογιάδης, οδήγησε τα μουσικά σύνολα και τους πρωταγωνιστές σε μια υψηλού επιπέδου ερμηνεία.

Δείτε ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων.