ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Κουρέας της Σεβίλλης από την Καμεράτα στο Μέγαρο

Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου 2018, 15:01 / Ανανεώθηκε 29 Ιανουαρίου 2018, 15:07
Ο Κουρέας της Σεβίλλης από την Καμεράτα στο Μέγαρο
Facebook Twitter Whatsapp

Η Καμεράτα και οι σολίστ Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Μαίρη-Έλεν Νέζη, Χριστόφορος Σταμπόγλης και Juan Sancho θα μας δείξουν γιατί «οι νέοι μουσικοί θαυμάζουν τον Ροσσίνι»

Η πιο δημοφιλής κωμική όπερα όλων των εποχών στο στόχαστρο της Καμεράτας. Το κορυφαίο έργο του Τζοακίνο Ροσσίνι, βασισμένο στο γνωστό έργο του Μπωμαρσέ, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα με όργανα εποχής  στο φινάλε του φετινού Καρναβαλιού σε μια συναυλιακή παράσταση με πολλές εκπλήξεις...

Οι περιπέτειες του δαιμόνιου Φίγκαρο, τα χτυποκάρδια της όχι και τόσο αθώας Ροζίνας, οι αποτυχημένες μεταμφιέσεις του Κόμη Αλμαβίβα, οι γεροντικοί έρωτες του Μπάρτολο, η απληστία του μακιαβελικού Ντον Μπαζίλιο χαρίζουν ακόμα, δύο αιώνες μετά τη σύνθεση του έργου, άφθονες στιγμές γέλιου. Από την άλλη, η μουσική ποιότητα της όπερας παραμένει σχεδόν αξεπέραστη, ενώ οι ακραίες φωνητικές απαιτήσεις του έργου κάνουν τον «Κουρέα της Σεβίλλης» πρόκληση για κάθε σολίστ.

Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής έχουν ασχοληθεί σε βάθος με τη μουσική του Ροσσίνι, με ηχογραφήσεις (Deutsche Grammophon) και συναυλίες, δίνοντας μια νέα διάσταση στην όπερα, ενώ ο πολυβραβευμένος μαέστρος Γιώργος Πέτρου θεωρείται διεθνώς από τους πλέον ειδικούς στη μουσική του ιταλού συνθέτη, με αναγνωρισμένες ερμηνείες που ξεπερνούν τα ελληνικά σύνορα.

Η διανομή:
Φίγκαρο: Τάσης Χριστογιαννόπουλος
Ροζίνα: Μαίρη-Έλεν Νέζη
Κόμης Αλμαβίβα: Juan Sancho
Ντον Μπαζίλιο: Χριστόφορος Σταμπόγλης
Ντον Μπάρτολο: Μάριος Σαραντίδης
Μπέρτα: Αναστασία Κότσαλη
Φιορέλλο: Άγγελος Χονδρογιάννης

Φωνητικό σύνολο Armonia Atenea
Moυσική προετοιμασία-διδασκαλία χορωδίας: Δημήτρης Γιάκας
Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής (σε όργανα εποχής)
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου
Συμπαραγωγή Pure Art–MMA

Ο Κουρέας της Σεβίλλης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 20:30. Tιμές εισιτηρίων: 9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι), 12 €, 18 €,  26 €, 32 €, 38 €, 45 € (διακεκριμένη ζώνη). Προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 7282333, megaron.gr, καταστήματα Public