ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι MOb Trio στο Μegaron Underground

Δημοσίευση 5 Φεβρουαρίου 2018, 14:03 / Ανανεώθηκε 13 Φεβρουαρίου 2018, 18:00
Οι MOb Trio στο Μegaron Underground
Facebook Twitter Whatsapp

Ηλεκτρισμός και ακουστικά όργανα από ένα τρίο πειραματικής τζαζ που εντυπωσιάζει σε κάθε του εμφάνιση

Ποιοι είναι οι MOb Trio;
Είναι ένα μουσικό σύνολο πειραματικής, αυτοσχεδιαστικής τζαζ μουσικής
αποτελούμενο από τους Μάριο Βαληνάκη (σαξόφωνο, effects), Αλέξανδρο Δελή (ακουστικό & ηλεκτρικό μπάσο) και Γιάννη Νοταρά (τύμπανα), που δημιουργήθηκε το 2015 και παράγει τις δικές του πρωτότυπες συνθέσεις. Ο ήχος του χαρακτηρίζεται από τον ακουστικό ήχο των οργάνων, αφομοιώνοντας ηλεκτρονικά στοιχεία με τη χρήση synthesizers, effects, loops και drones. Οι συνθέσεις ακολουθούν τονικές αλλά και ατονικές μελωδικές γραμμές, οι οποίες δίνουν το ερέθισμα για αυτοσχεδιασμό και δημιουργική «συνομιλία» των μουσικών.

Το MOb Trio, που αναδείχθηκε μέσα από τις περσινές Ανοιχτές Πλατφόρμες, στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες, ενσωματώνει ηλεκτρονικά στοιχεία στον ακουστικό ήχο των οργάνων και διευρύνει το μουσικό πεδίο στο οποίο κινείται, αφήνοντας να επιδράσουν στη μουσική του ποικίλα ιδιώματα, ενώ εμπνέεται από συνθέτες όπως οι Steve Coleman, John O’Gallagher, Jeff Williams, Steve Reich, Atomic, John Coltrane κ.ά.

Το MOb Trio θα εμφανιστεί στο Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων Μegaron Underground,

MΟb Trio Live, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00. Tιμές εισιτηρίων: 10 €  (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι), 15 € (γενική είσοδος). Προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 7282333, megaron.gr, καταστήματα Public.