ΜΟΥΣΙΚΗ

Κυριακή πρωί με την Ανδριάνα Μπάμπαλη για τον Νίκο Γκάτσο

Δημοσίευση 1 Μαρτίου 2018, 06:01 / Ανανεώθηκε 28 Φεβρουαρίου 2018, 14:41
Κυριακή πρωί με την Ανδριάνα Μπάμπαλη για τον Νίκο Γκάτσο
Facebook Twitter Whatsapp

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη, ο  Αχιλλέας Γουάστωρ και η  Αγαθή Δημητρούκα  ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια κυριακάτικη πρωινή συναυλία για παιδιά με τίτλο «Νίκος Γκάτσος, με τον ήλιο γείτονα»

Δημοφιλή τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου μελοποιημένα από αγαπημένους συνθέτες γίνονται αφορμή για μια κυριακάτικη πρωινή συναυλία αλλά και για μια διαδραστική παρουσίαση στο Μέγαρο, με την Ανδριάνα Μπάμπαλη (φωνή) και τον Αχιλλέα Γουάστωρ (πιάνο) επί σκηνής να προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να απαγγείλουν και να τραγουδήσουν μαζί τους! Στο πρόγραμμα, η «Μικρή Ραλλού», «Η μπαλάντα του Ούρι», «Τ’ αστέρι του Βοριά», ο «Κεμάλ», «Η μυρτιά», «Το παιδί με το ταμπούρλο», «Μια Κυριακή του Μάρτη» κ.ά.

Οι νεαροί φίλοι του Μεγάρου, πάντα στο πλαίσιο της συναυλίας, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα διαδραστικό παιχνίδι: θα γράψουν τους δικούς τους στίχους χρησιμοποιώντας λέξεις από ένα επιλεγμένο τραγούδι που δεν έχει δισκογραφηθεί, υπό την καθοδήγηση της Αγαθής Δημητρούκα (ιδέα, επιμέλεια, σχολιασμός τραγουδιών, στιχουργικό παιχνίδι), η οποία επί σειρά ετών προσφέρει μάθημα στιχουργικής τόσο σε σχολεία ως προσκεκλημένη στιχουργός και συγγραφέας, όσο και σε κύκλους σεμιναρίων, πάντα με πρότυπο τους στίχους του Γκάτσου. Τους στίχους που θα προκύψουν από το παιχνίδι, θα τους μελοποιήσει επιτόπου ο Αχιλλέας Γουάστωρ και θα τους τραγουδήσει η Ανδριάνα Μπάμπαλη με όλα τα παιδιά.

Η συναυλία-διαδραστική παρουσίαση με τίτλο «Νίκος Γκάτσος, με τον ήλιο γείτονα» πραγματοποιείται την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 11:30 π.μ. στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στο πλαίσιο της επιτυχημένης Σειράς Κυριακή πρωί στο Μέγαρο του Κύκλου Το Μέγαρο των παιδιών που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Διπλός στόχος της εκδήλωσης είναι η γνωριμία των παιδιών με το ποιητικό τραγούδι και τους στίχους του Γκάτσου, αλλά και η μύησή τους στη στιχουργική, δηλαδή στην καλλιέργεια του λόγου, της φαντασίας και του συναισθήματος εντός των ορίων που επιβάλλουν ο γλωσσικός ρυθμός ή η μουσική φόρμα.

Νίκος Γκάτσος, με τον ήλιο γείτονα, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κυριακή 18 Μαρτίου, ώρα 11:30 το πρωί. Τιμές εισιτηρίων: 8 € (παιδιά, φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών), 14 € (γενική είσοδος). Προπώληση εισιτηρίων: από 26 Φεβρουαρίου για φοιτητές, παιδιά και νέους έως 25 ετών, από 12 Μαρτίου για το υπόλοιπο κοινό, στο τηλ. 210 7282333, στο megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public