ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Μουσική της Ροτόντας του Δημήτρη Μαραμή στη Ροτόντα

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2018, 16:47 / Ανανεώθηκε 15 Μαρτίου 2018, 16:35
 Η Μουσική της Ροτόντας του Δημήτρη Μαραμή στη Ροτόντα
Facebook Twitter Whatsapp

Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο έργο του δημιουργού του sold-out «Ερωτόκριτου» την Τρίτη 27 Μαρτίου 

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το έργο «Η Μουσική της Ροτόντας» του Δημήτρη Μαραμή,  στο ομώνυμο εμβληματικό κι επιβλητικό μνημείο της Θεσσαλονίκης. Το νέο αυτό έργο του διακεκριμένου συνθέτη, ανάθεση του Κέντρου Πολιτισμού της Π.Κ.Μ., γράφτηκε ειδικά για το συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο, ώστε να αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες του μοναδικού αυτού μνημείου. Η ηχητική ιδιαιτερότητα  του μεγάλου θόλου της Ροτόντας, που είναι ο αντίλαλος, ενσωματώνεται στη σύνθεση «Η Μουσική της Ροτόντας» ως προτέρημα για να λειτουργεί στο χώρο χωρίς καμία ηχητική ενίσχυση αλλά και απόλυτα μυσταγωγικά. Το έργο είναι ελεγειακό, γραμμένο για τέσσερις φωνές και έγχορδα.  Θα παρουσιαστεί με έναν ιδιαίτερα σκηνοθετημένο τρόπο από το συνθέτη, μέσα στον κύκλο του κτίσματος ώστε οι ακροατές ακούγοντας τη μουσική να εστιάζουν στον ίδιο το χώρο και σε μία εσωτερικότερη ακρόαση της μουσικής. Θα ενσωματωθούν μελοποιήσεις ποιημάτων σημαντικών Θεσσαλονικέων ποιητών της σχολής της Θεσσαλονίκης. 

Ερμηνευτές είναι οι νέοι ταλαντούχοι σολίστ στο τραγούδι: Ελένη Δημοπούλου, Μέλα Γεροφώτη, Αρσένιος Γαβριηλίδης και Νίκος Κύρτσος.
Συμμετέχει Μικρό Μουσικό Σύνολο. 
Διευθύνει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής

Η Μουσική της Ροτόντας, Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, ώρα 21:00. Είσοδος ελεύθερη. Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 2310 589174, Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες  10:00 – 17:00