ΜΟΥΣΙΚΗ

Pergolesi, jazz και Επιτάφιος τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν.

Δημοσίευση 23 Μαρτίου 2018, 10:01 / Ανανεώθηκε 30 Μαρτίου 2018, 18:31
Pergolesi, jazz και Επιτάφιος τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν.
Facebook Twitter Whatsapp

Με τρεις συναυλίες χωρίς εισιτήριο το Κ.Π.Ι.Σ.Ν. στρώνει τον δρόμο για το Πάσχα

Μεγάλη Δευτέρα, 2 Απριλίου, ώρα 20:30, Pergolesi: Stabat Mater
Τη Μεγάλη Δευτέρα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής οι Μουσικοί της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στο ιταλικό Μπαρόκ, με αφετηρία το περίφημο «Stabat Mater» του Pergolesi. Ο Pergolesi προσωποποιεί την θρησκευτική εμπειρία μέσα από τον θρήνο της Παναγίας στο σημείο της σταύρωσης.

Το αριστουργηματικό «Stabat Mater» πλαισιώνουν τέσσερα υπέροχα κοντσέρτα του Α. Vivaldi, με τα οποία η ορχήστρα και οι σολίστ της έχουν διαπρέψει στις μεγαλύτερες αίθουσες της Ευρώπης.

Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή στο SNFCC.org.

Μεγάλη Τρίτη, 3 Απριλίου, ώρα 20:30, Sacred Concerts
Την Μεγάλη Τρίτη το Voyage Jazz Group με επικεφαλής τον Αλέκο Χρηστίδη στα τύμπανα, έξι μουσικούς και την Πηνελόπη Τζανετάκηστο τραγούδι, έρχεται στον Φάρο για να ερμηνεύσει κορυφαίες θρησκευτικές συνθέσεις από τον κόσμο της jazz. Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τα υπέροχα μα σπάνια παιγμένα «Sacred Concerts» του Duke Ellington, καθώς και επιλογές από έργα άλλων συνθετών.

Είσοδος ελεύθερη

Μεγάλη Τετάρτη, 4 Απριλίου, ώρα 20:30,  η Μαρία Φαραντούρη ερμηνεύει τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου
Την Μεγάλη Τετάρτη στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Ε.Λ.Σ., η Μαρία Φαραντούρη και ο βαθύφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Τάσος Αποστόλου,  θα παρουσιάσουν τον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Μαζί τους, τρεις σπουδαίοι σολίστ, ο Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο, ο Ηρακλής Ζάκκας στο μπουζούκι και ο Αλέξανδρος Μποτίνης στο τσέλο.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η Μαρία Φαραντούρη θα αποδώσει μελοποιημένη ποίηση μέσα από το πρίσμα σημαντικών ελλήνων συνθετών.

Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή στο www.snfcc.org.

Πληροφορίες για την πρόσβασή σας στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν. μπορείτε να βρείτε στο https://www.snfcc.org/you-the-snfcc/how-to-get-here/?lang=el

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org και στις σελίδες μας στα socialmedia @snfcc.