ΜΟΥΣΙΚΗ

Μαγικό Brad Mehldau Trio στη Στέγη

Δημοσίευση 16 Μαΐου 2018, 15:18 / Ανανεώθηκε 16 Μαΐου 2018, 15:06
Μαγικό Brad Mehldau Trio στη Στέγη
Facebook Twitter Whatsapp

Ο ιδιοφυής πιανίστας θα εμφανιστεί με το τρίο του στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση στις 19 Μαΐου

Ο Mehldau, ίσως ο πλέον πολυσυζητημένος πιανίστας του 21ου αιώνα, έρχεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης στις 19 Μαΐου για μια μοναδική μουσική περιπέτεια παρέα με τον Larry Grenadier στο μπάσο και τον Jeff Ballard στα ντραμς. Ο Μέλνταου  έχει χαράξει δικά του μονοπάτια, ενσωματώνοντας στην τζαζ εξερεύνηση τον ρομαντισμό των Schubert, Brahms, Schumann, αλλά και τον σύγχρονο ήχο των Radiohead και των Μassive Attack. Είτε με το τρίο του είτε σόλο, έχει πραγματοποιήσει έξοχες επανεκτελέσεις τραγουδιών σύγχρονων συνθετών, όπως οι Beatles, ο Cole Porter, οι Radiohead, ο Paul Simon, οι Gershwin και ο Nick Drake· ταυτόχρονα εξελίσσει διαρκώς το σημαντικό του κατάλογο πρωτότυπων συνθέσεων. Έχει διασκευάσει με ιδιαίτερο τρόπο πολλά γνωστά τραγούδια, ενώ και οι δικές του συνθέσεις είναι δεκάδες. Καθορίζεται από την κλασική παιδεία του και την αγάπη του για τη λαϊκή –με την ευρύτερη έννοια– μουσική. Προτιμά το σχήμα ενός τρίο, καθώς αυτό «σου δίνει δυνατότητα να είσαι leader, αλλά και να υποχωρείς σε απόλυτη ισοδυναμία με τους άλλους».

Έχοντας στο ενεργητικό του την αναγνώριση από τους κριτικούς για τη δική του μπάντα, αλλά και τεράστια διεθνή έκθεση σε συνεργασίες με τους Pat Metheny, Renee Fleming και Joshua Redman, ο Μέλνταου εξακολουθεί να συγκεντρώνει αναρίθμητα βραβεία και θαυμασμό τόσο από τους πιστούς της τζαζ όσο και από τους απλούς μουσικόφιλους.

Με την ομολογούμενη από τον ίδιο αγάπη του για την ποπ μουσική και την κλασική παιδεία, «ο Μέλνταου είναι ο πιο επιδραστικός τζαζ πιανίστας της τελευταίας εικοσαετίας» (The New York Times).

Brad Mehldau Trio, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, 19 Μαΐου 2018, ώρα 20:30. Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 7, 15, 25, 36, 45 €, Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα 12, 20, 29, 36 €, Παρέα 10+ άτομα 11, 18, 25, 32 €, Κάτοικος Γειτονιάς 7 €, Ανεργίας, ΑμεΑ 5 €, Συνοδός ΑμεΑ 10 €. Προπώληση εισιτηρίων: Στα εκδοτήρια της Στέγης, τηλ. 2109005800, στα καταστήματα Γερμανός / Cosmote, στο βιβλιοπωλείο Ιανός της οδού Σταδίου (η αγορά εισιτηρίων πραγματοποιείται μόνο με μετρητά). Ομαδικές κρατήσεις στο [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: http://www.sgt.gr/gre/SPG2025/