ΜΟΥΣΙΚΗ

Το YouTube λανσάρει υπηρεσία μουσικής κόντρα σε Apple και Spotify

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2018, 18:56 / Ανανεώθηκε 17 Μαΐου 2018, 18:37
Το YouTube λανσάρει υπηρεσία μουσικής κόντρα σε Apple και Spotify
Photo: YouTube
Facebook Twitter Whatsapp

Δωρεάν πρόσβαση με διαφημίσεις ή μηνιαία συνδρομή

Εκατομμύρια πρωτότυπα τραγούδια και αυθεντικά βιντεοκλίπ θα είναι σύντομα προσβάσιμα μέσω του YouTube Music, μιας υπηρεσίας streaming μουσικής που ακολουθεί τα πρότυπα του Spotify και θα είναι «σύντομα» διαθέσιμη στην Ευρώπη.

Η νέα υπηρεσία του ομίλου της Google λανσάρεται αρχικά στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τρεις ακόμα χώρες, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Εκτός από πρωτότυπα τραγούδια, το YouTube Music θα δίνει επίσης πρόσβαση στις αναρίθμητες διασκευές που αναρτώνται στο YouTube, διευκρίνισε ο Ελάιας Ρόμαν, product manager της νέας υπηρεσίας.

«Οι ημέρες που έπρεπε κανείς να πηγαινοέρχεται ανάμεσα σε app μουσικής και το YouTube έχουν πλέον τελειώσει. Είτε θέλει κανείς να ακούσει, να παρακολουθήσει ή να ανακαλύψει, όλα είναι εδώ» έγραψε ο Ρόμαν.

Το YouTube Music θα διατίθεται δωρεάν και θα χρηματοδοτείται από διαφημίσεις, αν και θα δίνει και δυνατότητα συνδρομής για 9,99 δολάρια το μήνα.

Περίπου ένα δισεκατομμύριο φιλόμουσοι χρήστες επισκέπτονται σήμερα το YouTube, καθιστώντας το κυρίαρχο στην αγορά streaming μουσικής.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία υστερεί σε έσοδα από συνδρομές σε σχέση με το Apple Music και το Spotify.

Το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας έρχεται έπειτα από συμφωνία της YouTube με τις δισκογραφικές εταιρείες, οι οποίες είχαν κατηγορήσει επανειλημμένα την εταιρεία της Google για την ανάρτηση πειρατικού υλικού.