ΜΟΥΣΙΚΗ

Imam Baildi απόψε στη Μονή Λαζαριστών

Δημοσίευση 4 Ιουνίου 2018, 12:12 / Ανανεώθηκε 25 Ιουνίου 2018, 12:35
Facebook Twitter Whatsapp

Η μπάντα που συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής μας προσκαλεί σε μια εκρηκτική συναυλία με μοναδικό αντίτιμο τρόφιμα για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη

Έχοντας στην πλάτη τους 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας και αμέτρητα live, οι Imam Baildi συνεχίζουν στον δρόμο που χάραξαν, παντρεύοντας ρυθμούς και χρώματα από την ελληνική και τη βαλκανική παράδοση, «πειράζοντας» δημιουργικά αγαπημένα τραγούδια περασμένων δεκαετιών, τα οποία επιστρέφουν με φόρα στο προσκήνιο.

Ενόψει της κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ τους –με τη νέα χρονιά-, οι Imam Baildi «μαγείρεψαν» ένα νέο πρόγραμμα με τραγούδια από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Θα απολαύσουμε ζωντανά επί σκηνής το πρώτο single, της νέας τους δουλειάς, μια νέα προσέγγιση στο τραγούδι του Τάκη Μωράκη «Χαρά μου» που κυκλοφόρησε το 1952 σε στίχους του Κώστα Πρετεντέρη και του Γιώργου Οικονομίδη. Επίσης το «Δε μου φταίει κανείς», σε μουσική των Imam Baildi και την ήδη αγαπημένη από κοινό και κριτικούς διασκευή του κομματιού «Τα Ζηλιάρικά σου μάτια» του θρυλικού Μάρκου Βαμβακάρη, με ερμηνευτή τον Κωστή Μαραβέγια.

Η συναυλία της Δευτέρας 25 Ιουνίου στον αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών αποτελεί μια πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σκοπό έχει την ενίσχυση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως– Σταυρουπόλεως.

Αντί εισιτηρίου, οι θεατές παρακαλούνται να  προσφέρουν τρόφιμα (λάδι, όσπρια, ντοματοχυμούς) για τα συσσίτια που οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη για την ανακούφιση συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Imam Baildi: Ορέστης Φαληρέας: DJ, μπάσο | Λύσανδρος Φαληρέας: drums, κρουστά, πλήκτρα | Ρένα Μόρφη: Τραγούδι | MC Yinka: Ραπ, Φωνητικά | Γιάννης Δίσκος: Σαξόφωνο, Κλαρίνο | Λάμπης Κουντουρόγιαννης: Ηλ. Κιθάρα | Αλέξης Αραπατσάκος: Μπουζούκι, φωνητικά | Αγαπητός Καταξάκης: Ηχοληψία

Οι Imam Baildi στη Μονή Λαζαριστών,  Κολοκοτρώνη 25, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 25 Ιουνίου, ώρα 21:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη.