current views are: 9

26 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση13:19

Η Καμεράτα υποδέχεται τον τενόρο Τζόζεφ Καλλέγια

Οι μουσικοί της ορχήστρας, υπό τη διεύθυνση του ισπανού Ραμόν Τεμπάρ, θα παρουσιάσουν έργα Βέρντι, Μπιζέ, Πουτσίνι, Όφενμπαχ και άλλων

Δημοσίευση 13:19’

Οι μουσικοί της ορχήστρας, υπό τη διεύθυνση του ισπανού Ραμόν Τεμπάρ, θα παρουσιάσουν έργα Βέρντι, Μπιζέ, Πουτσίνι, Όφενμπαχ και άλλων

Δύο από τα ταχύτερα ανερχόμενα ονόματα της όπερας παγκοσμίως, ο μαλτέζος Τζόζεφ Καλλέγια και ο ισπανός Ραμόν Τεμπάρ, θα εμφανιστούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής για μια μοναδική βραδιά στο Ηρώδειο στις 29 Ιουνίου.

Ο Τζόζεφ Καλλέγια ξεκίνησε να τραγουδάει στα 16 του, αρχικά στη χορωδία της εκκλησίας του στη Μάλτα. Πολύ γρήγορα κατέκτησε σημαντικά διεθνή βραβεία: το 1997 -στα 19 του μόλις χρόνια- του κέρδισε τον διαγωνισμό Belvedere Hans Gabor, το 1998 το Caruso Competition και το 1999 το Plácido Domingo’s Operalia International Opera Competition, βραβεία που τον εκτόξευσαν ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας οπερατικής σκηνής. Έχει συνεργαστεί με την Royal Opera House στο Λονδίνο, με την Deutsche Oper στο Βερολίνο, τη Metropolitan Opera στη Νέα Υόρκη και έχει εμφανιστεί σε πολλές ακόμα πόλεις της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 2015, σε ηλικία μόλις 34 ετών, εκλέχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μουσικού Θεάτρου.

Ο συνομήλικός του, Ραμόν Τεμπάρ, έχει ήδη ξεχωρίσει σε παγκόσμιο επίπεδο για τις μοναδικές του επιδόσεις και την ευελιξία του στον οπερατικό και ορχηστρικό στίβο. Δημοφιλής στις συνεργασίες του με ορχήστρες ανά την υφήλιο, ο Τεμπάρ είναι πρώτος Ισπανός που επιλέχθηκε ως Πρώτος Μαέστρος στην αμερικάνικη όπερα Florida Grand Opera (FGO).  Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής και αρχιμουσικός στην Opera Naples και στην Palm Beach Symphony στη Φλόριντα. Το 2014 είχε αναλάβει τη διεύθυνση στο διετές Μουσικό Φεστιβάλ του Σάντο Ντομίνγκο και από το 2015 είναι Principal Guest Conductor στο Palacio de las Artes Reina Sofía στη γενέτειρά του, τη Βαλένθια. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1ο μέρος

Giuseppe Verdi (1813-1901)
• Ναμπούκκο: ορχηστρική εισαγωγή
• Αΐντα: άρια του Ρανταμές από την Α΄ πράξη «Se quell guerrier io fossi – Celeste Aida / Να ήμουνα εγώ αυτός ο πολεμιστής – Ουράνια Αΐντα»
• Μάκβεθ: άρια του Μακντάφ από τη Δ΄ πράξη «O figli miei – Ah la paterna mano / Αχ, παιδιά μου! – Αχ, το πατρικό χέρι»
• Μάκβεθ: ορχηστρικό από τη Γ΄ πράξη «Ballabile/ Μπαλέτο»
• Λουίζα Μίλλερ: άρια του Ροντόλφο από τη Β΄ πράξη «Oh! Fede negar   potessi / Αχ, να μπορούσα να αρνηθώ την πίστη»
• Τροβατόρε: άρια του Μανρίκο από τη Γ΄ πράξη «Ah sì, ben mio coll’ essere / Αχ, ναι, αγάπη μου, όταν θα ‘μαι δικός σου»

2ο μέρος
• Georges Bizet (1838-1875)
Κάρμεν: άρια του Δον Χοσέ από τη Β’ πράξη «La fleur que tu m’avais jetée / Το λουλούδι που μου πέταξες»
• Giacomo Puccini (1858-1924)
ΜανόνΛεσκώ: Ιντερμέδιο, ορχηστρικό
• FrancescoC ilea (1866-1950)
Η Αρλεζιάνα: άρια του Φεντερίκο από τη Β΄ πράξη «È la solita storia del pastore / Το παλιό παραμύθι του βοσκού»
• Giacomo Puccini
Τόσκα: άρια του Καβαραντόσσι από τη Γ΄ πράξη «E lucevan stelle / Και λάμπουν τα αστέρια»
•Jacques Offenbach (1819-1880)
Τα παραμύθια του Χόφμαν: «Βαρκαρόλα» ορχηστρικό
• Jules Massenet (1842-1912)
Βέρθερος: άρια του Βέρθερου από τη Γ΄ πράξη «Pourquoi me réveiller / Γιατί με ξυπνάτε»
• Jacques Offenbach
Τα παραμύθια του Χόφμαν: άρια του Χόφμαν από την Α΄ πράξη «Il était une fois à la cour d’ Eisenach / Μια φορά κι έναν καιρό στην Αυλή του Άιζεναχ»

Ο Τζόζεφ Καλλέγια εμφανίζεται με υπεύθυνη διοργάνωσης την εταιρεία CSAM και ηχογραφεί αποκλειστικά για την Decca Classics.

Οι Μουσικοί της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής με τους Joseph Calleja – Ramón Tebar,  Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 29 Ιουνίου 2018, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Από 15 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Σστα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών, Πανεπιστημίου 39, τηλ. 210 3272000 και στα greekfestival.gr και www.viva.gr