ΜΟΥΣΙΚΗ

O rock star του βιολιού Nigel Kennedy στο Ηρώδειο

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2018, 16:40 / Ανανεώθηκε 23 Αυγούστου 2018, 16:37
Facebook Twitter Whatsapp

Ο χαρισματικός βιολονίστας θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που θα εκτείνεται από τον Μπαχ ως τον Γκέρσουιν στην πρώτη εμφάνισή του στην Ελλάδα

Το «τρομερό παιδί» της κλασικής μουσικής, ο σολίστ του βιολιού με τις υψηλότερες πωλήσεις στην ιστορία της δισκογραφίας –3.000.000 αντίτυπα πούλησε μόνο η ηχογράφησή του των «Τεσσάρων εποχών» του Βιβάλντι- καταφτάνει στην Αθήνα. Ο Nigel Kennedy, προστατευόμενος του μεγάλου Yehudi Menuhin ο οποίος τον «ανακάλυψε» σε ηλικία επτά ετών, θα δώσει μια συναυλία στο Ηρώδειο, παντρεύοντας έργα Μπαχ και Γκέρσουιν, σε έναν διάλογο ανάμεσα στην κλασική και στην τζαζ μουσική.

Η συναυλία με τίτλο «Bach meets Kennedy meets Gershwin» είναι σχεδιασμένη ώστε να αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα στοιχεία εκείνα που έκαναν τον Kennedy έναν από τους μεγαλύτερους σταρ της κλασικής μουσικήςˑ  το πάθος, τη δεξιοτεχνία, την τόλμη, την διάθεση για εξερεύνηση και πειραματισμό.

Τον Kennedy θα συνοδεύουν επί σκηνής διακεκριμένοι δεξιοτέχνες, όπως ο Γερμανός Rob Bussalb (κιθάρα) και οι Πολωνοί Tomasz Kupiec (κοντραμπάσο) και Beata Urbanek (τσέλο).

«Bach meets Kennedy meets Gershwin», Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Τρίτη 17 Ιουλίου 2018. Τιμές εισιτηρίων: Από 22 (σπουδαστικά – ανέργων) έως 90 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: greekfestival.gr, τηλ. 210 3272000, viva.gr, τηλ.211 8005141 και στα φυσικά σημεία πώλησης της Viva.