ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ live στη Σπιναλόγκα

Δημοσίευση 13 Ιουλίου 2018, 14:57 / Ανανεώθηκε 17 Ιουλίου 2018, 11:04
Η Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ live στη Σπιναλόγκα
Facebook Twitter Whatsapp

Η Ορχήστρα θα παρουσιάσει το έργο του Νίκου Ξυδάκη «Απόκοπος ή Σπιναλόγκα» την Τετάρτη 18 Ιουλίου με ταυτόχρονη αναμετάδοση μέσω γιγαντοοθόνης στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου

Το γυμνό και απόκοσμο τοπίο της Σπιναλόγκα που δεσπόζει στην είσοδο του κόλπου της Ελούντας θα είναι το φόντο για τη συναυλία που θα δώσει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ την Τετάρτη 18 Ιουλίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου και την  Περιφέρεια Κρήτης. Η ορχήστρα θα παρουσιάσει το έργο του Νίκου Ξυδάκη «Απόκοπος ή Σπιναλόγκα» σε μια εντυπωσιακή κίνηση για την ενίσχυση της προσπάθειας ένταξης της Σπιναλόγκα στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Την ορχήστρα θα διευθύνει ο αρχιμουσικός ο Γιώργος Παπαδόπουλος, το κείμενο υπογράφει ο Διονύσης Καψάλης ο οποίος, μαζί με τον συνθέτη, είναι και οι αφηγητές του έργου. Τραγουδούν ο Θοδωρής Βουτσικάκης και η Μυρσίνη Μαργαρίτη ενώ ο Βασίλης Σκουλάς είναι ο «Απόκοπος». Την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Δημήτρης Μπουζάνης.

Η είσοδος στην συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 στις 21:00 θα γίνεται μόνο με δελτία εισόδου. Θα υπάρχει ταυτόχρονη αναμετάδοση μέσω γιγαντοοθόνης στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου.