ΜΟΥΣΙΚΗ

Χρόνια πολλά Madonna με 10 video-clips που δεν θα ξεχάσουμε

Δημοσίευση 16 Αυγούστου 2018, 15:31 / Ανανεώθηκε 16 Αυγούστου 2018, 17:52
Χρόνια πολλά Madonna με 10 video-clips που δεν θα ξεχάσουμε
Facebook Twitter Whatsapp

Από το ριζοσπαστικό «Like a Virgin» ως το «Hung Up», η ικανότητα της σταρ, που γίνεται σήμερα 60 χρονών, να επανεφευρίσκει τον εαυτό της αποδεικνύεται ξανά και ξανά

Είναι γεγονός. Η Madonna έγινε 60 και, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των εχθρών της, δεν το βάζει κάτω. Της ευχόμαστε Χρόνια Πολλά με ένα playlist αφιερωμένο στις επιτυχίες της που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας της pop.

Like A Virgin (1984)

Το πρώτο video-clip της Madonna που έσπασε το φράγμα της ανωνυμίας και έκανε την ασέβεια αφάνταστα γοητευτική σε εκατομμύρια εφήβων.

Material Girl (1985)

Η Madonna μεταμορφώνεται σε μια σύγχρονη Μέριλιν με όλο το sex appeal και ίχνος από την  αφέλεια που εξέπεμπε η σταρ.

Papa Don’t Preach (1986)

Αναζωογονητικά ειλικρινές, το video-clip παίζει με το θέμα της εφηβικής σεξουαλικότητας από τη γυναικεία πλευρά.  

Like A Prayer (1989)

Φυλή, θρησκεία και sex σε ένα εκρηκτικό μείγμα, προορισμένο για να προκαλέσει αντιδράσεις και να «τσιμεντώσει» τη φήμη της σταρ.

Express Yourself (1989)

Ένα ρετροφουτουριστικό έπος ολίγων λεπτών που δικαιολογεί απόλυτα τη φήμη του ως το ακριβότερο video-clip που γυρίστηκε ποτέ.

Vogue (1990)

Γυρισμένο από τον σκηνοθέτη του «Fight Club» David Fincher το video-clip περιλαμβάνεται ανάμεσα στις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές της ποπ κουλτούρας των 90s.  

Justify My Love (1990)

Το πιο απερίφραστα sexy video-clip της σταρ παραμένει απαγορευμένο έως σήμερα από πολλά τηλεοπτικά δίκτυα.

Take A Bow (1994)

Μπαρόκ μεγαλοπρέπεια και λάτιν αισθησιασμός σε ένα video-clip, πρόλογο στην κινηματογραφική μεταφορά της ζωής της Εβίτα Περόν με την ντίβα της ποπ στον επώνυμο ρόλο.  

Ray Of Light (1998)

Το πιο απροβλημάτιστο και feel-good video από όσα έχει γυρίσει η Madonna είναι καταιγιστικό και έβαλε τους fans της στο mood για τον 21ο αιώνα που παραμόνευε στη γωνία.

Hung Up (2005)

Η τελευταία αξιομνημόνευτη «μετενσάρκωση» της Madonna μας πάει πίσω στην εποχή του «Πυρετού το σαββατόβραδο» και των ABBA.