ΜΟΥΣΙΚΗ

Συμφωνική Πανσέληνος στη Ρόκκα

Δημοσίευση 22 Αυγούστου 2018, 20:01 / Ανανεώθηκε 22 Αυγούστου 2018, 18:36
Συμφωνική Πανσέληνος στη Ρόκκα
Facebook Twitter Whatsapp


Οι Γιορτές Ρόκκας στο ομώνυμο χωρίο της Κισσάμου στα Χανιά  κορυφώνονται την Κυριακή με μια μεγάλη ανοιχτή συναυλία από την  Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ
 

Καθώς η αυγουστιάτικη Πανσέληνος θα κάνει την εμφάνισή της στον ουρανό πάνω από τη Ρόκκα, οι μουσικοί της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ θα παίρνουν τις θέσεις τους στη μεγάλη εξέδρα της ακρόπολης του χωριού για να βάλουν τη δική τους νότα στις Γιορτές που διοργανώνονται εκεί κάθε Αύγουστο εδώ και έξι χρόνια.

Υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, η ορχήστρα θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα «πανηγυρικού» χαρακτήρα με σολίστ τον τσελίστα Κωνσταντή Σφέτσα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα συναυλίας
Α’ Μέρος

Αντονίν Ντβόρζακ: «Cello Concerto, op. 104»

Β’ Μέρος
Μίκης Θεοδωράκης: «Το Πανηγύρι της Ασή-Γωνιάς»
Αμιλκάρε Πονκιέλι: «La Gioconda», ο χορός των ωρών
Γιοχάνες Μπραμς: Ουγγρικοί Χοροί: «Νο. 1 σε σολ ελάσσονα», «Νο. 4  σε φα δίεση ελάσσονα», «Νο. 5  σε σολ ελάσσονα» και «Νο. 6 σε ρε μείζονα»

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ΥΠ.ΠΟ.Α Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Ρόκκας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κεράς – Η Αντωννούσα, Δήμος Πλατανιά, Δήμος Κισσάμου

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στις Γιορτές Ρόκκας, Ρόκκα, Κίισαμος Χανίων, Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, ώρα 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε:
Οι Γιορτές Ρόκκας κορυφώνονται στην Κίσσαμο