ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Μάρθα Φριντζήλα από καρδιάς στο Γυάλινο Up Stage

Δημοσίευση 6 Οκτωβρίου 2018, 09:01 / Ανανεώθηκε 7 Δεκεμβρίου 2018, 12:01
Η Μάρθα Φριντζήλα από καρδιάς στο Γυάλινο Up Stage
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά από τις επιτυχημένες «Εξομολογήσεις του Σαββάτου» με τους Τάκη Φαραζή στο πιάνο, Αντώνη Μαράτο στο μπάσο και Βασίλη Μαντζούκη στα τύμπανα, η Μάρθα Φριντζήλα και οι συνεργάτες τους συνεχίζουν με τις «Εξομολογήσεις της Παρασκευής» έως το τέλος Δεκεμβρίου 

Η Μάρθα Φριντζήλα παρουσιάζει υλικό από τη δισκογραφία τη δική της και των καλλιτεχνών που αγαπά πλαισιωμένη από τρεις εξαίρετους μουσικούς: Τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, τον Αντώνη Μαράτο στο μπάσο και τον Βασίλη Μαντζούκη στα τύμπανα. Μια μουσική υπενθύμιση της ομορφιάς που μας περιβάλλει με οδηγό τα λόγια αγαπημένων ποιητών και την ερμηνεία τεσσάρων καλλιτεχνών που συνομιλούν, αναπολούν, πειραματίζονται και εξομολογούνται παίζοντας το σοβαρό τους παιχνίδι επί σκηνής.

«Το τραγούδι μου είναι μια μυστική πηγή, μια στάση πρέπουσα και ηθική απέναντι στα ψεύδη του καιρού μας, ένα παιχνίδι ευφάνταστο μ' απρόβλεπτους κανόνες, μια μελωδία απρόσμενη που γίνεται δική σας, δεμένη αδιάσπαστα με άφθαρτες λέξεις ποιητικές και ξαναγεννημένες.»

Ας είναι τα λόγια αυτά του Μάνου Χατζιδάκι ο οδηγός στις «Εξομολογήσεις του Σαββάτου». Ας γίνουν τα τραγούδια μας ασπίδες στα βέλη της ασχήμιας, ας γίνουν πολιορκητικοί κριοί στην κερκόπορτα της απάθειας και της ανοχής. Αυτό μας έχει απομείνει. Και μην γελιέστε, είναι πανίσχυρο όπλο το τραγούδι. Και είναι ακατανίκητη δύναμη η ποίηση.

«...τα πούλμαν ας μείνουνε ακίνητα
την όχθη θα την περάσουμε πεζή»

Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Παξεβάνης
Σχεδιασμός φωτισμού: Περικλής Μαθιέλλης
Δραματουργική, σκηνοθετική επιμέλεια: Μάρθα Φριντζήλα
Σκηνογραφική, ενδυματολογική επιμέλεια: Baumstrasse team

Μάρθα Φριντζήλα - Οι εξομολογήσεις του Σαββάτου, Γυάλινο Up Stage, Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9315600, www.gialino.gr, Σάββατα 3, 10, 17, 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου, ώρα 22:30.  Παράταση: Παρασκευή 14, 21 και 28 Δεκεμβρίου. Τιμές: Από 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar. Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr, τηλ. 11876, καταστήματα Seven Spots, Reload, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία και αθηνόραμα.gr, Viva Kiosk, Yoleni's, Kremlino