ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Σεκέρ Παρέ από την Κωνσταντινούπολη στο Γυάλινο Up Stage

Δημοσίευση 1 Νοεμβρίου 2018, 22:01 / Ανανεώθηκε 6 Νοεμβρίου 2018, 14:17
Οι Σεκέρ Παρέ από την Κωνσταντινούπολη στο Γυάλινο Up Stage
Facebook Twitter Whatsapp

Μια γλυκιά μουσική περιπλάνηση με τραγούδια και σκοπούς από τη Σμύρνη, την Πόλη και την Καππαδοκία περιμένει τους φίλους της ελληνικής μουσικής παράδοσης την Κυριακή 4 Νοεμβρίου

Οι Σεκέρ Παρέ έρχονται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, στη σκηνή του Up Stage την Κυριακή 4 Νοεμβρίου για να μας ταξιδέψουν με αγαπημένα τραγούδια και σκοπούς από την Πόλη, την Καππαδοκία και τη Σμύρνη, με βιολί, ούτι, κανονάκι και κρουστά. Μια μουσική περιπλάνηση στο χώρο και στο χρόνο, στις απαρχές του ελληνικού τραγουδιού και στη ζωή των τόπων και των ανθρώπων που «κουβαλάνε» αιώνες ιστορίας!

Το συγκρότημα έχει στόχο την ανάδειξη της σύνθετης μουσικής παράδοσης της Ανατολικής Μεσογείου και του ρόλου του ελληνικού στοιχείου σ' αυτήν. Η παράδοση αυτή προβάλλεται μέσα από τα πιο γνωστά τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας, την αρχαία παράδοση του Μανέ και οργανικών σκοπών, που αποτελούν το συνδετικό κρίκο της βυζαντινής, της δημοτικής και της λόγιας μουσικής παράδοσης.

Με την αγάπη και την εμπειρία τους, οι μουσικοί του συγκροτήματος ζωντανεύουν τα «ξεριζωμένα» τραγούδια με μεράκι, συγκίνηση, μα πάνω από όλα ήθος.

Οι Σεκέρ Παρέ είναι οι: Θεολόγος Παπανικολάου ( βιολί, τραγούδι, μανέδες), Αθηνά Κουκή (κανονάκι), Κώστας Τσαρούχης (ούτι, τραγούδι), Φωκίων Αποστολόπουλος (κρουστά).
Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών
Μαέστρος: Καίτη Τσεκούρα

Υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας, Αττικής και Περιχώρων.

Σεκέρ Παρέ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Up Stage, Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9315600, www.gialino.gr , Κυριακή 4 Νοεμβρίου, ώρα 20:30 (ώρα άφιξης 20:00). Τιμές: Από 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar. Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr, τηλ. 11876, καταστήματα Seven Spots, Reload Stores,  WIND, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία, αθηνόραμα.gr, Viva Kiosk, Yoleni's