current views are: 11

1 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση19:27

Λιουντμίλα Μοναστίρσκα και Δημήτρης Πλατανιάς σε γκαλά όπερα

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου αρχίζει η προπώληση των εισιτηρίων για την κοινή εμφάνιση των δύο αστέρων στο Μέγαρο την 1η Δεκεμβρίου
 

Δημοσίευση 19:27’

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου αρχίζει η προπώληση των εισιτηρίων για την κοινή εμφάνιση των δύο αστέρων στο Μέγαρο την 1η Δεκεμβρίου
 

Η ουκρανή σοπράνο Λιουντμίλα Μοναστίρσκα και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς μας προσκαλούν σε ένα λαμπερό γκαλά όπερας με αγαπημένες ιταλικές άριες και ντουέτα το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Οι δύο τραγουδιστές θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από όπερες σπουδαίων συνθετών του Ρομαντισμού και του Βερισμού (Βέρντι, Λεονκαβάλλο, Μασκάνι, Πουτσίνι) πλαισιωμένοι από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Η Λιουντμίλα Μοναστίρσκα, δραματική σοπράνο που φημίζεται για το πλούσιο ηχόχρωμα της φωνής της, προκάλεσε αίσθηση το 1996 όταν έκανε το ντεμπούτο της ως Τατιάνα στον «Ευγένιο Ονιέγκιν» στο Κίεβο. Πριν αρχίσει τη διεθνή σταδιοδρομία της, υπήρξε επί χρόνια βασική σολίστ της Εθνικής Όπερας της Ουκρανίας. Έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ασίας και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μαέστρους (Παππάνο, Μέτα, Ληβάιν κ.ά.) και διάσημους τραγουδιστές (Ντομίνγκο, Κάουφμαν κ.ά.).

Ο Δημήτρης Πλατανιάς, μόνιμος μονωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με λαμπρή καριέρα και εκτός ελληνικών συνόρων, έχει λάβει μέρος σε παραγωγές φημισμένων λυρικών θεάτρων της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Αυστρίας, της Βρετανίας κ.ά., ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους για βαρύτονο. Στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται εμβληματικοί χαρακτήρες του λυρικού ρεπερτορίου όπως, μεταξύ άλλων, Φίγκαρο, Ριγκολέττο, Ναμπούκκο, Αμονάσρο, Ζερμόν, Σκάρπια. Έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με πολυάριθμες ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Λιουντμίλα Μοναστίρσκα και Δημήτρης Πλατανιάς, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30. Tιμές εισιτηρίων: 11 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι), 16 €, 26 €, 34 €, 42 €, 52 €, 60 € (διακεκριμένη ζώνη). Προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 7282333, megaron.gr, καταστήματα Public (από 2 Νοεμβρίου)


σχετικα αρθρα