current views are: 15

2 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση18:25

«Γιατί γλυκό μου Sweetheart?» από τους Τακίμ στο Gazarte

Οι δεξιοτέχνες μουσικοί και οι καλεσμένοι τους Πετρο-λούκας Χαλκιάς και Νίκος Τατασόπουλος μας προσκαλούν σε μια παράσταση-αφιέρωμα στη μουσική παράδοση των ελλήνων μεταναστών στις Η.Π.Α.
 

Δημοσίευση 18:25’

Οι δεξιοτέχνες μουσικοί και οι καλεσμένοι τους Πετρο-λούκας Χαλκιάς και Νίκος Τατασόπουλος μας προσκαλούν σε μια παράσταση-αφιέρωμα στη μουσική παράδοση των ελλήνων μεταναστών στις Η.Π.Α.
 

Οι έξι κορυφαίοι δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής Τακίμ  και η παρέα τους επιστρέφουν στο Gazarte απο Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και για 5 Τετάρτες, για να μας παρουσιάζουν τη συνέχεια των περσινών sold – out εμφανίσεων!

Η γοητευτική παράσταση-αφιέρωμα στη μουσική παράδοση των ελλήνων μεταναστών στις Η.Π.Α., που επιμελείται και παρουσιάζει επί σκηνής ο Λάμπρος Λιάβας, ενθουσίασε το κοινό του Gazarte με τους Τακίμ και τους εξαιρετικούς τραγουδιστές Γιάννη Νιάρχο και Κατερίνα Τζιβίλογλου να ζωντανεύουν το «Καφέ-Αμάν Αμέρικα», το μουσικό έπος του Απόδημου Ελληνισμού!

Επίτιμοι καλεσμένοι στις παραστάσεις των Τακίμ στο Gazarte θα είναι και πάλι ο «πατριάρχης» του λαϊκού κλαρίνου Πετρο-Λούκας Χαλκιάς (που έζησε στην Αμερική την περίοδο1960-1979), καθώς και ο σπουδαίος δεξιοτέχνης στο μπουζούκι Νίκος Τατασόπουλος (γιος του περίφημου Γιάννη Τατασόπουλου – «Ντίλιγκερ» που άφησε εποχή στα κέντρα της Ομογένειας).

Τα μικρασιάτικα συρτά και οι καρσιλαμάδες συναντούν κομμάτια από το μουσικό θέατρο. Ο ρυθμός του ζεϊμπέκικου μπλέκεται με τζαζίστικες συγκοπές. Οι βαλκανικές «χόρες», οι εβραϊκοί χοροί και οι ανατολίτικες μελωδίες συνυπάρχουν με τα σουίνγκ, ενώ το ούτι και το κανονάκι παίρνουν θέση δίπλα στην αμερικάνικη μπάντα των πνευστών, με το κλαρίνο να γεφυρώνει τη Σμύρνη με τη Νέα Ορλεάνη!

Οι Τακίμ και η παρέα τους μας αποκαλύπτουν αυτό το σπάνιο και γοητευτικό ρεπερτόριο, που το φωτίζουν και το αναδεικνύουν μέσα από τις δυνατές αφηγήσεις του Λάμπρου Λιάβα, σπάνιο οπτικό υλικό και με την εξαιρετική δεξιοτεχνία της ομάδας και των επίτιμων καλεσμένων της!

Οι Τακίμ είναι οι: Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί),  Κώστας Μερετάκης (κρουστά) Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο).

Επίτιμοι καλεσμένοι:
Πετρο-λούκας Χαλκιάς (κλαρίνο)
Νίκος Τατασόπουλος (μπουζούκι)

Τραγουδούν οι: Γιάννης Νιάρχος  και Κατερίνα Τζιβίλογλου

Οπτικό υλικό: Γρηγόρης Φιλίδης
Καλλιτεχνική επιμέλεια-Κείμενα-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας
Ήχος: Χάρης Κρεμμύδας
Σχεδιασμός φώτων: Δημήτρης Λάιος

Τακίμ -Γιατί γλυκό μου Sweetheart?, Gazarte Main Stage, Βουτάδων 34, Αθήνα, τηλ. 210 3460347. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Από Τετάρτη 28 Νοεμβρίου για 5 Τετάρτες στις 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση, από 10 έως 20 ευρώ, στο ταμείο από 12 έως 22 ευρώ. Ειδικές πρόσφορες για ομαδικές κρατήσεις.

Προσοχή! Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό


σχετικα αρθρα