current views are: 9

14 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση13:58

Το Βέλγιο τρίτο στον κόσμο: 2-0 την Αγγλία με γκολάρες (Βίντεο)

Την τρίτη θέση του κόσμου απολαμβάνει το Βέλγιο

Δημοσίευση 13:58’

Την τρίτη θέση του κόσμου απολαμβάνει το Βέλγιο

Την τρίτη θέση του κόσμου απολαμβάνει το Βέλγιο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν 2-0 των Άγγλων στον μικρό τελικό του Μουντιάλ και πανηγύρισαν την επιτυχία τους.

Το ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το Βέλγιο, το οποίο κατάφερε να πάρει το προβάδισμα από πολύ νωρίς, πιάνοντας στον ύπνο την Αγγλία. Στο 4′, οι «κόκκινοι διάβολοι» βγήκαν γρήγορα στην επίθεση, ο Σαντλί έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Μενιέ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή. Οι Βέλγοι πίεσαν και έφτιαξαν άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Ντε Μπρόινε στο 9′ και το 12′. Η δεύτερη περίπτωση μάλιστα εξουδετερώθηκε με επέμβαση του Πίκφορντ.

Τα «τρία λιοντάρια» άρχισαν να συνέρχονται σταδιακά. Για πρώτη φορά απείλησαν στο 23′ όταν ο Στέρλινγκ έστρωσε για τον Κέιν, το σουτ του τελευταίου όμως στερήθηκε τύχης, αφού πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι του Κουρτουά. Οι Άγγλοι όμως παρέμειναν χωρίς συγκέντρωση στην άμυνα, κάτι που αποδέχτηκε στη φάση του 35′. Έπειτα από κομπίνα σε κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Μπρόινε, που έστειλε την μπάλα λίγο πιο πάνω από την εστία του Πίκφορντ, με δυνατό γυριστό σουτ.

Το Βέλγιο πάντως στάθηκε ιδιαίτερα άτυχο λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 39′ ο Σαντλί έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού και τη θέση του στην αριστερή πλευρά των “κόκκινων διαβόλων” κάλυψε ο Βερμαέλεν.

Στο δεύτερο μέρος, οι Άγγλοι προσπάθησαν να αντιδράσουν. Στο 54′ ο Λίνγκαρντ δεν σημάδεψε εστία, ενώ η απίστευτη ευκαιρία χάθηκε στο 70′. Ο Ντάιερ, μετά από συνεργασία με τον Ράσφορντ, βρέθηκε φάτσα με τον Κουρτουά, έσκασε την μπάλα, αλλά ο Αλντερβάιρελντ έδιωξε πάνω στη γραμμή. Η συνέχεια όμως ανήκε στο Βέλγιο που εξαπέλυε αντεπιθέσεις με τα τρία λιοντάρια να βιώνουν δύσκολες στιγμές. Ειδικά η φάση του 80′ ήταν όλα τα λεφτά. Αζάρ, Μέρτενς, Ντε Μπρόινε συνεργάστηκαν πολύ καλά από το ξεκίνημα της φάσης και ο άσος της Νάπολι σήκωσε για τον Μενιέ, που με μονοκόμματο σουτ ανάγκασε τον Πίκφορντ σε πολύ καλή επέμβαση.

Στο 82′ όμως ο Άγγλος τερματοφύλακας δεν είχε την τύχη με το μέρος του. Ύστερα από άλλη μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ντε Μπρόινε συνεργάστηκε με τον Αζάρ, που άφησε πίσω τον Τζόουνς και με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το 2-0, το οποίο διατηρήθηκε ως τελικό σκορ.

Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Μενιέ, Σαντλί (39′ Βερμαέλεν, Βίτσελ, Αζάρ, Τίλεμαν (78′ Ντεμπελέ), Ντε Μπρόινε, Λουκάκου (61′ Μέρτενς).

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Ρόουζ (46′ Λίνγκαρντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Τζόουνς, Ντελφ, Ντάιερ, Λόφτους-Τσικ (84′ Ντέλε Άλι), Κέιν, Στέρλινγκ (46′ Ράσφορντ).

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στο sportdog.gr