Η γερμανική κυβέρνηση είναι "όλο και περισσότερο αισιόδοξη" για την επίτευξη συμφωνίας για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι μένει να διευθετηθούν τις επόμενες ώρες "ορισμένα σημεία".

"Ολοι εργάζονται για να φθάσουμε σε συμφωνία... είμαστε όλο και περισσότερο αισιόδοξοι" δήλωσε η εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. "Ολα βρίσκονται στο τραπέζι", αλλά "χρειάζεται ακόμη διαπραγμάτευση" για ορισμένα σημεία, είπε.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων, τα υπό διαπραγμάτευσιν θέματα αφορούν, για παράδειγμα, τη σύσταση μηχανισμών ελέγχου της εφαρμογής του προγράμματος μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα ή "τεχνικά θέματα" σχετικά με τη δημιουργία ενός δεσμευμένου λογαριασμού.

Στο πλαίσιο της ευρωζώνης , αλλά και με την Ελλάδα, υπάρχει συναίνεση για τη δημιουργία ενός τέτοιου λογαριασμού, όμως "η μορφή του αποτελεί ακόμη αντικείμενο διαπραγματεύσεων", σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.