"Η χώρα υπέγραψε μια λεόντειο συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές της, που είναι αναγκαίο να τροποποιηθεί άμεσα, τουλάχιστον ως προς το σκέλος που αφορά την ενίσχυση της χώρας, όχι για να αποπληρώνει δάνεια, αλλά για να πραγματοποιεί επενδύσεις", υποστήριξε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup.

Όπως πρόσθεσε ο κ.Μίχαλος, η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είχε την επιτυχία που παρουσιάζεται.

"Η απόφαση του Eurogroup για τη νέα δανειακή σύμβαση και την ανταλλαγή ομολόγων δίνει μικρές ανάσες στη χώρα μας για να προσπαθήσει να δώσει λύσεις στα χρονίζονται και οξύτατα οικονομικά της προβλήματα. Ωστόσο, δεν μπορεί να εκληφθεί ως μια απόφαση η οποία θα επιλύσει οριστικά και επιτυχώς τα δημοσιονομικά ζητήματα της χώρας και κυρίως δεν θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία, που αποτελεί και το μεγάλο ζητούμενο.

Η νέα συμφωνία, χωρίς αμφιβολία, απομακρύνει μεσοπρόθεσμα το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, αλλά σύμφωνα με όλα τα οικονομικά στοιχεία δεν οδηγεί σε δημοσιονομική εξυγίανση, καθώς το δημόσιο χρέος μετά από 10 χρόνια σκληρής λιτότητας θα είναι το ίδιο ή υψηλότερο από αυτό προ κρίσης.

Μάλιστα, για να παραμείνει στα επίπεδα του 120% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, τα μέτρα που λαμβάνονται είναι εξοντωτικά, τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τα φυσικά πρόσωπα, γεγονός που ήδη έχει επιτείνει και θα επιτείνει ακόμη περισσότερο την ύφεση".