Την επισήμανση πως το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα δεν είναι «δώρο» αλλά «δάνειο», έκανε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Βέρνερ Φάιμαν, μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη, εκφράζοντας συγχρόνως την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνόδου της Ευρωομάδας στις Βρυξέλλες.

Σημαντικό θεωρεί ο κ. Φάιμαν το γεγονός, ότι η Ελλάδα έκανε κάθε τι δυνατό για να εκπληρώσει τους όρους της «τρόικας», που, όπως είπε, και στο μέλλον θα πρέπει να τηρούνται και συχνά θα υπάρχει συζήτηση για το εάν η Ελλάδα εφαρμόζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της. Πάντως με το τωρινό πακέτο βοήθειας έχει ένα γίνει ένα σημαντικό βήμα, χωρίς όμως να επιλύονται όλα τα προβλήματα.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, εξέφρασε επίσης ικανοποίηση για το χθεσινοβραδινό αποτέλεσμα, αλλά και αισιοδοξία για ανάκαμψη της Ελλάδας μέχρι το 2020, τονίζοντας συγχρόνως την ανάγκη πίεσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας στο 120% του ΑΕΠ.