Μικρή υποχώρηση εμφανίζει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3218 δολάρια από το επίπεδο των 1,3246 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3250 δολ.Το κλίμα τόσο για το ευρώ, αλλά γενικότερα και για τα ευρωπαϊκά ομόλογα δεν είναι τόσο θετικό καθώς αρκετοί αναλυτές από Ευρώπη (Commerzbank) και ΗΠΑ (Citigroup) εκφράζουν δημόσια τον προβληματισμό τους για το κατά πόσο το νέο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας αποτελεί πειστική απάντηση στην κρίση Χρέους καθώς η οικονομία βρίσκεται για πέντε χρόνια σε ύφεση. Αντίθετα η υποβάθμιση της χώρας από την Fitch στην κατηγορία C από CCC δεν επηρέασε την αγορά καθώς ήδη είχε προεξοφληθεί.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων δεν καταγράφηκαν συναλλαγές στο ΗΔΑΤ. Το περιθώριο του δεκαετούς ομολόγου διευρύνθηκε περαιτέρω στο 28,13% από 27,72% χθες, με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 30,15% από 29,51% χθες, έναντι 1,92% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,64% από 1,65% χθες, στη διάρκεια των 9 μηνών παρέμεινε στο 1,49%, στο εξάμηνο υποχώρησε στο 1,31% από 1,32%, στο τρίμηνο διατηρήθηκε στο 1,02%, ενώ ο μήνας διαμορφώθηκε στο 0,59% από 0,6% που έκλεισε χθες.