Ο ΟΤΕ μπορεί να καταστεί σύντομα άκρως ανταγωνιστικός στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, εφόσον η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) εγκρίνει το νέο κοστολογικό μοντέλο, με το οποίο οι τιμές λιανικής του Οργανισμού θα μειωθούν έως και 25%.Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του ΟΤΕ, Ζαχαρίας Πιπερίδης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης τηλεδιάσκεψης (conference call) για τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου.

Ο κ. Πιπερίδης αναφέρθηκε στην έγκριση από την ΕΕΤΤ χαμηλότερων τιμών χονδρικής για τον ΟΤΕ, με αναδρομική ισχύ από 1/1/2012, η οποία συνεπάγεται όφελος 20 εκατ. ευρώ για τους εναλλακτικούς παρόχους, προσθέτοντας με νόημα ότι και «ο ΟΤΕ περιμένει κάτι ανάλογο».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το 2011 οι τιμές λιανικής του ΟΤΕ εγκρίθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση τον Νοέμβριο, ενώ οι αντίστοιχες τιμές για τους εναλλακτικούς παρόχους είχαν αλλάξει από την αρχή του έτους.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε ότι οι τιμές χονδρικής και λιανικής θα έπρεπε να ανακοινώνονται ταυτόχρονα.

Ερωτηθείς δε για τις νέες διατάξεις στα εργασιακά, έκανε λόγο για «επαναστατικές αλλαγές» στη χώρα μας, που «καταργούν την προστασία της μονιμότητας» στον ΟΤΕ, αλλά επανέλαβε ότι στα πλάνα του ΟΤΕ δεν περιλαμβάνονται απολύσεις εργαζομένων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι στόχος παραμένει ο εξορθολογισμός του κόστους μέσα από μειώσεις επιδομάτων.

Πηγή: in.gr