Στον «εθελοντικό» χαρακτήρα της διαγραφής του χρέους εντοπίζονται οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Αργεντινής σύμφωνα με τον γενικό διεθυντή του IIF Τσαρλς Νταλάρα.

Μιλώντας σήμερα από την Πόλη του Μεξικού όπου αρχίζει αύριο η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών και των Κεντρικών Τραπεζιτών του G20 δήλωσε ότι η διαδικασία αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους «διαφέρει ριζικά» από την αντίστοιχη που είχε ακολουθήσει η Αργεντινή στο αποκορύφωμα της κρίσης το 2005.

Η λατινοαμερικανική χώρα είχε προχωρήσει τότε «σε μονομερή διαγραφή χρέους» ενώ η Ελλάδα επιδιώκει την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους ιδιώτες πιστωτές σε εθελοντική βάση.

Βέβαια οι ίδιοι οι πιστωτές της Ελλάδας, ακόμα και αυτοί που έχουν προαναγγείλει τη συμμετοχή τους στο PSI, αντιλαμβάνονται ότι η ανταλλαγή χρέους κάθε άλλο παρά «εθελοντική» είναι.

Ο επικεφαλής της γερμανικής Commerzbank δήλωσε ότι η συμμετοχή στο ελληνικό «κούρεμα» είναι τόσο εθελοντική «όσο και η εξομολόγηση στην Ιερά Εξέταση» ενώ διερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν συμμετέχει και η ΕΚΤ σε αυτή τη διαδικασία.

Πηγή: tovima.gr