Ομπάμα: Χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα για την Ελλάδα

Ομπάμα: Χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα για την Ελλάδα
Συνάντηση με τη δανή πρωθυπουργό Χέλε Τόρνινγκ Σμιντ, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, είχε στο Λευκό Οίκο ο Μπαράκ Ομπάμα. Ζήτησε όχι μόνο οικονομική σταθερότητα, αλλά και ανάπτυξη στην Ευρώπη.  

Για πρόοδο στην επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη έκανε λόγο την Παρασκευή ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ωστόσο σημείωσε ότι «χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά».   

Ο Ομπάμα συζήτησε το θέμα με τη δανή πρωθυπουργό Χέλε Τόρνινγκ Σμιντ στο Λευκό Οίκο (η Δανία έχει την προεδρία της ΕΕ), η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.   

«Συμφωνήσαμε (σ.σ: με τη Σμιντ) ότι έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος σε ό,τι αφορά τις συμφωνίες μεταξύ της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Ελλάδας» προσθέτοντας ότι «η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία, η νέα κυβέρνηση στην Ισπανία και την Πορτογαλία, όλες έχουν κάνει σημαντικές προόδους, όμως (...) πρέπει να γίνει όμως ακόμη πολλή δουλειά».  

Ο αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι θα συνεργαστεί με τη δανική προεδρία, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα «να διασφαλιστεί όχι μόνο η οικονομική σταθερότητα, αλλά και η ανάπτυξη στην Ευρώπη».

«Αν υπάρξει ανάπτυξη στην Ευρώπη, αυτό επίσης θα έχει επίδραση στην αμερικανική οικονομία» σημείωσε ο Ομπάμα.  
Ο αμερικανός πρόεδρος και η δανή πρωθυπουργός συζήτησαν επίσης το συριακό, το νέο πολιτικό τοπίο στη Λιβύη, αλλά και ζητήματα που αφορούν το ΝΑΤΟ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο