Μετά το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης αν μπορεί να είναι σίγουρος ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί και ένα τρίτο πακέτο στήριξης, απάντησε: «Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε, ωστόσο δεν πρέπει να ξεκινάμε με την υπόθεση ότι ένα τρίτο πρόγραμμα θα χρειαστεί».

«Στη σύνοδο του Eurogroup καταστήσαμε σαφές ότι είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα ακόμη και μετά τη λήξη του δεύτερου προγράμματος, όμως πιστεύω πως δεν πρέπει τώρα να εμπλακούμε σε μία συζήτηση για ένα ενδεχόμενο τρίτο πρόγραμμα. Τωρα πρέπει να εφαρμοστεί το δεύτερο πρόγραμμα» πρόσθεσε, μιλώντας στο Al Jazeera.

Κληθείς να σχολιάσει τις εκτιμήσεις ορισμένων οτι η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη, εξέφρασε τη διαφωνία του: «Δεν βλέπω ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει».

Η Ευρωζώνη έκανε τα πάντα προκειμένου να αποφευχθεί μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας, που είχε «τραγικές συνέπειες, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρωζώνη».

Το δεύτερο πακέτο στήριξης περιλαμβάνει δανειακή στήριξη προς την Ελλάδας ύψους 130 δισ. ευρώ και «κούρεμα» του χρέους με στόχο να φτάσει στο 121% του ΑΕΠ έως το 2020.


πηγή: naftemporiki.gr