Γκίκας Χαρδούβελης: Ήττα στρατηγικής σημασίας η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Γκίκας Χαρδούβελης: Ήττα στρατηγικής σημασίας η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
Mόλις ολοκληρωθεί η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στις επόμενες δέκα ημέρες και ο βαθμός είναι ικανοποιητικός τότε "η χώρα παίρνει μια σημαντική ανάσα για να προχωρήσει" δηλώνει ο Γκίκας Χαρδούβελης, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.    

Προσθέτει ότι έτσι "ο κίνδυνος χρεοκοπίας ή και εξόδου από τη ζώνη του ευρώ αποφεύγεται και σταδιακά επανέρχεται το κλίμα εμπιστοσύνης στους επενδυτές, στους καταναλωτές, στους καταθέτες".     

Επαναλαμβάνει ότι κόκκινη γραμμή του πρωθυπουργού είναι η σωτηρία της χώρας και σημειώνει "θέλουμε να ξαναχτίσουμε τη χώρα και όχι να την αφήσουμε να λεηλατηθεί από επιτήδειους. Η έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν ήττα στρατηγικής σημασίας".

Υπογραμμίζει ότι αν υλοποιηθεί το πρόγραμμα, το 2013 η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια θα έλθει η ανάπτυξη. Στην κατεύθυνση της ανάπτυξης η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέα προγράμματα μείωσης της ανεργίας μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με πόρους από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο και με στενή συνεργασία με την ΕτΕΠ".

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο