Το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα μπορεί να αποδώσει, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πριν από την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες και εν μέσω γερμανικών και ολλανδικών ισχυρισμών ότι η Αθήνα θα χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια.

Απεθυνόμενος στο Συμβούλιο της Λισαβόνας, μια δεξαμενή σκέψης με έδρα τις Βρυξέλλες, ο Μπαρόζο τόνισε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες προτιμούν να περιμένουν την τελική έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ πριν συζητήσουν εάν θα ενισχυθούν οι μηχανισμού διάσωσης.

Το θέμα αυτό θα συζητήσουν οι ηγέτες της ευρωζώνης την Παρασκευή. Αλλά, ο Μπαρόζο προέβλεψε ότι οι συνομιλίες αυτές δεν θα καταλήξουν σε αποτέλεσμα.

Οι ηγέτες της ευρωζώνης είναι απίθανο να συμφωνήσουν αυτήν την εβδομάδα εάν θα ενισχύσουν τους μηχανισμούς διάσωσης, δήλωσε παράλληλα ο κ. Μπαρόζο.

"Φαίνεται ότι δε θα ληφθούν αποφάσεις σ΄αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο", τόνισε ο Μπαρόζο και εξήγησε ότι "ορισμένοι υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερα να δούμε το θέμα μετά την τελική έγκριση της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα".

Ο Μπαρόζο δεν ανέφερε ποιές χώρες συμμερίζονται τη θέση αυτή, αλλά μέχρι στιγμής η Γερμανία είναι αυτή που αντιδρά περισσότερο στην ενίσχυση των μηχανισμών διάσωσης.

Ο Μπαρόζο ελπίζει ότι θα υπάρξει απόφαση προς το τέλος Μαρτίου.