Στα 20,051 χιλ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Frigoglass το 2011, μειωμένα κατά 2,4% σε σχέση με το 2010, ενώ οι πωλήσεις της εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 21,4% στα 555,213 χιλ. ευρώ.


Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 9,9% στα 81,562 χιλ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) σημείωσαν άνοδο 7,9% στα 53,170 χιλ. ευρώ.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ένα ακόμη έτος ανοδικών πωλήσεων, σε συνέχεια της περσινής ανάπτυξης κατά 32%. Ο κλάδος Επαγγελματικής Ψύξης παρουσίασε αύξηση πωλήσεων της τάξης του 20,4%, καθώς οι περισσότερες περιοχές δραστηριοποίησης μας βρέθηκαν σε ανάπτυξη, ενδεικτικό της ικανότητάς μας να παρέχουμε εξειδικευμένες λύσεις για τις ανάγκες των πελατών μας, ενδυναμώνοντας την ηγετική μας θέση. Ο κλάδος Υαλουργίας παρουσίασε ιστορικά τα ισχυρότερα μέχρι σήμερα αποτελέσματα, σημειώνοντας αύξηση πωλήσεων 26.3% για το έτος», δήλωσε ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, Εντεταλμένος Σύμβουλος της Frigoglass.

«Η Εταιρεία θέτει ως οικονομική προτεραιότητα την μεγιστοποίηση των ελεύθερων ταμειακών ροών και τη περαιτέρω ενδυνάμωση της κεφαλαιακής δομής. Ενώ το μακροοικονομικό περιβάλλον παραμένει αβέβαιο και οι τιμές των πρώτων υλών εξακολουθούν να κινούνται σε σχετικά υψηλά επίπεδα, είμαστε αισιόδοξοι για την θετική μας πορεία, δεδομένης της ευρείας γεωγραφικής μας παρουσίας, της ηγετικής μας θέσης στην παγκόσμια αγορά και των ισχυρών δεσμών με κυρίαρχες εταιρείες αναψυκτικών και ποτών διεθνώς», πρόσθεσε.

Πηγή: Ναυτεμπορική