Στη σκιά της αναβολής της Συνόδου Κορυφής αλλά και στον απόηχο της υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor's, στην κατηγορία «Selective Default», μετά την επίσημη ανακοίνωση από τη χώρα της πρόσκλησης για το PSI, οι μετοχές στη χρηματιστηριακή αγορά δέχθηκαν έντονες πιέσεις, ενώ μεγάλη πτώση σημείωσε και ο δείκτης των τραπεζών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έκλεισε με πτώση 3,01%. Ο τζίρος των συναλλαγών ανήλθε στα 50,32 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι Τράπεζες, που κατέγραψαν πτώση 7,84%, ενώ μεγάλες απώλειες σημείωσαν και οι δείκτες Πρώτων Υλών (-6,88%) και Υγείας (-6,68%). Με θετικό πρόσημο έκλεισαν μόνο οι δείκτες Τροφίμων και Ποτών (+0,99%) και Τηλεπικοινωνιών (+0,42%). Στη σκιά της αναβολής της Συνόδου Κορυφής αλλά και στον απόηχο της υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor's, στην κατηγορία «Selective Default», μετά την επίσημη ανακοίνωση από τη χώρα της πρόσκλησης για το PSI, οι μετοχές στη χρηματιστηριακή αγορά δέχθηκαν έντονες πιέσεις, ενώ μεγάλη πτώση σημείωσε και ο δείκτης των τραπεζών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έκλεισε με πτώση 3,01%. Ο τζίρος των συναλλαγών ανήλθε στα 50,32 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι Τράπεζες, που κατέγραψαν πτώση 7,84%, ενώ μεγάλες απώλειες σημείωσαν και οι δείκτες Πρώτων Υλών (-6,88%) και Υγείας (-6,68%). Με θετικό πρόσημο έκλεισαν μόνο οι δείκτες Τροφίμων και Ποτών (+0,99%) και Τηλεπικοινωνιών (+0,42%).