Μερκελ: Θα κάνω ό,τι μπορώ για να πείσω τον Σόιμπλε...

Μερκελ: Θα κάνω ό,τι μπορώ για να πείσω τον Σόιμπλε...
«Είμαστε κοντά σε συμφωνία για την Ελλάδα», γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο. «Η 'Αγκελα Μέρκελ ήταν πιο μαλακή, κατά τη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία με τους πρωθυπουργούς Μ. Μόντι και Λ. Παπαδήμο. Δήλωσε πως έχει επίγνωση του ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία», προσθέτει η εφημερίδα της ιταλικής πρωτεύουσας.


«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να πείσω τον Σόϊμπλε», φέρεται να δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, κατά την τηλεφωνική ανταλλαγή απόψεων με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας και της Ελλάδας, όπως επισημαίνει η «Μεσατζέρο».

 Σύμφωνα με τους σχολιαστές, ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας, δεν επανέλαβε την άποψή του «ότι οι θυσίες που ζητούνται από την Ελλάδα είναι υπερβολικές», για να μην προκαλέσει εκνευρισμό στην καγκελάριο.

Η «Μεσατζέρο», όμως, δεν παραλείπει να τονίσει ότι στενοί συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού, δηλώνουν πως «το ίδιο το τηλεφωνικό ραντεβού, για να συζητηθεί το μέλλον της Ελλάδας- μια ιδέα του Μόντι- ήταν μια σημαντική εξέλιξη, διότι η 'Αγκελα Μέρκελ, έως τώρα, δεν είχε κάνει ποτέ κάτι μετά από αίτημα και προτροπή Ευρωπαίου συναδέλφου της».

 Ο ιταλικός Τύπος, προσθέτει, τέλος, ότι «το Βερολίνο, το Παρίσι και η Ρώμη, θα έβλεπαν ευνοϊκά τη δημιουργία μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών και στην Ελλάδα, που να έχει, ως σημείο αναφοράς, την κυβερνητική εμπειρία του Μάριο Μόντι».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο