Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε σήμερα ότι είναι «εντελώς ανεύθυνο να παίζει κανείς με τη χρεοκοπία της Ελλάδας» και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμιά «διάσταση απόψεων» ανάμεσα στο Παρίσι και το Βερολίνο, παρά τις «διαφορετικές φωνές» στη Γερμανία.

Όταν του επισημάνθηκε από το ραδιοσταθμό RTL πως "η Γερμανία, η Φινλανδία, η Ολλανδία κάνουν ανοικτά λόγο για την πιθανότητα μιας χρεοκοπίας της χώρας αυτής", ο Φιγιόν δήλωσε πως πρέπει "οπωσδήποτε να γίνουν τα πάντα για να μην υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας". "Θα ήταν δραματικό για τους ίδιους τους Έλληνες και θα ήταν δραματικό για τους Ευρωπαίους", τόνισε.

 "Το να παίζει κανείς με τη χρεοκοπία της Ελλάδας είναι εντελώς ανεύθυνο", δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός.

Ο Φιγιόν επισήμανε πως υπάρχει "μια δέσμευση του ελληνικού κοινοβουλίου, του συνόλου των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων, να καταβάλουν αυτές τις προσπάθειες". "Οι τραπεζίτες δέχθηκαν να παραιτηθούν από το 70% των δανείων που δόθηκαν στους Έλληνες. Πρέπει τώρα οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Αυτή είναι η θέση που θα υποστηρίξει η Γαλλία", διαβεβαίωσε.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως στο θέμα αυτό "δεν υπάρχει διάσταση απόψεων με την καγκελάριο" Άγγελα Μέρκελ, έστω κι αν "ακούμε μερικές φορές στη Γερμανία, στη γερμανική κυβέρνηση, να εκφράζονται διαφορετικές φωνές", πρόσθεσε.

Ο Φιγιόν επέκρινε εξάλλου τις βιαιότητες που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα. Οι προσπάθειες που ζητούνται από την Ελλάδα "δεν είναι πολύ πιο σημαντικές απ' αυτές που καταβάλλουν οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί ή οι Ιταλοί και αυτοί δεν έκαψαν την πρωτεύουσά τους", δήλωσε.