Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ εκτίμησε σήμερα ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει "στο σημείο εκκίνησης" και ότι πηγαίνει "πολύ χειρότερα" απ' ό,τι είχε προβλεφθεί στην αρχή της κρίσης.

"Επιστρέψαμε στο σημείο εκκίνησης", δήλωσε ο Ντε Γιάγκερ σε μία κοινοβουλευτική επιτροπή στη Χάγη. "Η Ελλάδα πηγαίνει πολύ χειρότερα απ' ότι είχε προβλεφθεί αρχικά".

Την ώρα που οι ηγέτες της ευρωζώνης συζητούν για μία νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, ο Ντε Γιάγκερ επισημαίνει ότι η Αθήνα δεν έχει λάβει ακόμα όλα τα μέτρα που της έχουν ζητηθεί: "δεν θα επικυρώσουμε (το σχέδιο βοήθειας) αν δεν ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα".

Ο Ολλανδός υπουργός υπενθύμισε ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα κόστιζε περισσότερο στις υπόλοιπες χώρες απ' ό,τι η διάσωση της χώρας. "Ο στόχος είναι και παραμένει να διατηρηθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη", υπογράμμισε.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ντε Γιάγκερ είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν τον Απρίλιο.