Εξαιρετικά σοβαρή, ίσως και τραγική, χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ελλάδα ο υποψήφιος των Γάλλων Σοσιαλιστών για την προεδρία, Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξή του, το πρωί της Τρίτης στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM. «Αναλογίζεστε πάνε δύο χρόνια που οι Ευρωπαίοι προφασίζονται ότι θα σώσουν την Ελλάδα και της επιβάλλουν ολοένα και πιο σκληρά σχέδια λιτότητας», ανέφερε ο κ. Ολάντ, ο οποίος είπε κατηγορηματικά πως η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από το ευρώ και σημείωσε ότι εκείνο που πρέπει να γίνει είναι η έκδοση ευρωομολόγων.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ολάντ άφησε υπαινιγμούς ότι στις επιθυμίες της Γερμανίας τίθεται και θέμα δημοκρατίας για τους Ευρωπαίους. Διερωτήθηκε τι σημαίνει εκλογές στην Ελλάδα, όταν τα δύο κόμματα υποχρεώθηκαν να συμφωνήσουν για τη νέα δανειακή σύμβαση.  

Επίσης, ο Ολάντ ξεκαθάρισε ότι αυτό που διακυβεύεται στην Ελλάδα είναι η Δημοκρατία. «Θα γίνουν εκλογές, με τα δύο μεγάλα κόμματα να έχουν ευθυγραμμιστεί με το νέο μνημόνιο. Ποια θα είναι η ευελιξία του ελληνικού λαού; Το κόμμα που εγκατέλειψε την κυβέρνηση είναι το ακροδεξιό. Βλέπετε τον κίνδυνο», προειδοποίησε ο σοσιαλιστής πολιτικός.