current views are: 1

1 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση11:35

Wall Street Journal: Στον «αέρα» η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Οι ευρωπαίοι διαπραγματευτές δεν έχουν ακόμη αποκρυσταλλώσει τα βασικά στοιχεία της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους,συμπεριλαμβανομένου του τρόπου μείωσης του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα.   

Δημοσίευση 11:35’
αρθρο-newpost

Οι ευρωπαίοι διαπραγματευτές δεν έχουν ακόμη αποκρυσταλλώσει τα βασικά στοιχεία της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους,συμπεριλαμβανομένου του τρόπου μείωσης του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα.   

Οι ευρωπαίοι διαπραγματευτές δεν έχουν ακόμη αποκρυσταλλώσει τα βασικά στοιχεία της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους,συμπεριλαμβανομένου του τρόπου μείωσης του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα.    Σύμφωνα με την Wall Street Journal μετά τη ψήφιση του Μνημονίου από την ελληνική Βουλή το ενδιαφέρον έχει μετατοπισθεί στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, ενόψει της αυριανής συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται το ακανθώδες ζήτημα του πώς επίσημος τομέας θα μετάσχει στηναναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, θέμα που σύμφωνα με την εφημερίδα θα αποφασισθεί στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης τον Μάρτιο. 

«Αυτό θα είναι ένα από τα τελευταία κομμάτια του πάζλ για να εκταμιευθούν τα 130 δισ. ευρώ από την Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που θα αποτρέψουν μια ενδεχομένως χαοτική ελληνική χρεοκοπία τον επόμενο μήνα», αναφέρει το δημοσίευμα. 

Η Wall Street Journal σημειώνει πως ακόμη και μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup της Τετάρτης, οι νομοθέτες σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θα πρέπει να εκφράσουν τη γνώμη τους πριν χορηγηθεί το νέο δάνειο προς την Ελλάδα. 

Όπως τονίζεται, η Γερμανία και οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης ζητούν δεσμεύσεις από τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας ότι μετά τις εκλογές που αναμένονται τον Απρίλιο θα εφαρμόσουν το πακέτο μέτρων που ψήφισε η Βουλή.

Πηγή: in.gr