Μειωμένα κατά 89% τα κέρδη του ομίλου Τιτάν

Μειωμένα κατά 89% τα κέρδη του ομίλου Τιτάν

Μειωμένα εμφανίστηκαν τα κέρδη του ομίλου Τιτάν σε σύγκριση με αυτά του 2010.  Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκαν στα 11 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών του ομίλου, το 2011, ανήλθε σε 1.091 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση 19%, σε σύγκριση με το 2010. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), υποχώρησαν κατά 23%, στα 243 εκατ. ευρώ.  

Όπως ανακοινώθηκε, αρνητική επίδραση στα τελικά αποτελέσματα του ομίλου είχε, επίσης, η ενδυνάμωση του ευρώ, κατά τη διάρκεια του έτους, η οποία οδήγησε σε αρνητικές συναλλαγματικές διαφορές, που περιόρισαν τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), του ομίλου κατά 13 εκατ. ευρώ. Με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, ο κύκλος εργασιών θα είχε μειωθεί κατά 16%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) θα είχαν μειωθεί κατά 19%.  

Το 4ο τρίμηνο του 2011, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 22%. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), υποχώρησαν κατά 58%, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας και τους φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημία, ύψους 42 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 5 εκατ. ευρώ, το τελευταίο τρίμηνο του 2010.   

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου επιβαρύνθηκαν κατά 19 εκατ. ευρώ, λόγω απομείωσης περιουσιακών στοιχείων και κατά 9 εκατ. ευρώ από το κόστος της υλοποίησης διετούς σχεδίου αναδιοργάνωσης των λειτουργιών του ομίλου.       

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο