Στον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς Αθηνών αναφέρθηκε για πρώτη φορά ο παγκόσμιος οργανισμός αγορών World Union Wholesales Market (WUWM) στο διεθνές newsletter του. Σε δημοσίευμα με τίτλο «Athens Central Market Organization: Responsible Development» ο διεθνής οργανισμός αναφέρεται εκτενώς στην μακρόχρονη ιστορία της κεντρικής αγοράς Αθηνών τονίζοντας τα οφέλη που έχουν οι Αθηναίοι πολίτες αλλά και οι κάτοικοι της υπόλοιπης χώρας από τη λειτουργία της.
Όπως αναφέρει «η κεντρική αγορά της Αθήνας δημιουργήθηκε το 1963 προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Αθηναίων πολιτών σε λαχανικά, φρούτα και κρέας. Η αγορά είναι στρατηγικά τοποθετημένη στο δυτικό μέρος της πόλης των Αθηνών και συνδέεται τόσο με την εθνική οδό όσο και με τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις προκειμένου οι κάτοικοι των Αθηνών αλλά και οι κάτοικοι των νησιών της χώρας να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτήν.

Στην αγορά απασχολούνται περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι ενώ  ο κύκλος εργασιών της αγγίζει το 1 δισ. ευρώ ετησίως.  Την τελευταία πενταετία η κεντρική αγορά έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις της τάξης των 30 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση των υποδομών λειτουργίας της.
Αξίζει να σημειωθεί πως αποτελεί μία από τις πλέον κερδοφόρες ΔΕΚΟ ενώ στο πρόσφατο στο οικονομικό φόρουμ Ελλάδας- Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων απέσπασε τα εύσημα του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ως παράδειγμα υπεύθυνης διαχείρισης από κρατική εταιρεία, την προσπάθεια της Κεντρικής Αγοράς του Ρέντη και όπως εξήγησε, ο ΟΚΑΑ είναι ο μόνος δημόσιος οργανισμός που κατέβαλε, το 2011, το ποσό των 544.000 ευρώ ως μέρισμα προηγούμενων χρήσεων στο κράτος και έχει αποφασίσει την επιστροφή στο ελληνικό δημόσιο κεφαλαίων ύψους 4,5 εκατ. ευρώ μέχρι το 2013. Την ίδια στιγμή έχει συνεισφέρει με το ποσό των 1,5 εκατ. ευρώ στην οικονομική ενίσχυση της χώρας με κατάθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας  για λογαριασμό του Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.