current views are: 1

2 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση13:16

Αισιόδοξος ο Σαρκοζί για την πορεία της Ελλάδας

Την αισιοδοξία του για την υπέρβαση της κρίσης τόσο στην ελληνική οικονομία όσο και στη διεθνή  εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σε δηλώσεις του λίγο μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Δημοσίευση 13:16’
αρθρο-newpost

Την αισιοδοξία του για την υπέρβαση της κρίσης τόσο στην ελληνική οικονομία όσο και στη διεθνή  εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σε δηλώσεις του λίγο μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Την αισιοδοξία του για την υπέρβαση της κρίσης τόσο στην ελληνική οικονομία όσο και στη διεθνή  εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σε δηλώσεις του λίγο μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άσκηση της οικονομικής πολιτικής, επί τη βάσει των όσων συμφωνήθηκαν με την τρόικα, ενώ την ίδια στιγμή τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλο σχέδιο από αυτό που έχει συμφωνηθεί και υλοποιείται.
Επίσης χαιρέτισε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να ενισχύσει τη ρευστότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Καταλήγοντας  ο κ. Σαρκοζί δεν απέκλεισε  το ενδεχόμενο μιας ακόμη Συνόδου Κορυφής εντός του Σεπτεμβρίου, για τον μόνιμο μηχανισμό οικονομικής βοήθειας.

«Χαμόγελα» από Ρόμπεϊ και Μπαρόζο

Θετικές αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της Συνόδου Κορυφής τόσο στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ όσο και στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Σε δηλώσεις του λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου ο κ. Ρομπέϊ ανέφερε πως με το Σύμφωνο θα υπάρξει σταθερότητα και μεγαλύτερος συντονισμός των οικονομικών πολιτικών. Παράλληλα τόνισε ότι θα προσφέρει την κατάλληλη ισορροπία, μεταξύ υπευθυνότητας και αλληλεγγύης, η οποία θα διασφαλιστεί με την εφαρμογή του μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

Εξάλλου σύμφωνα με τον ίδιο, βασικός στόχος του Συμφώνου είναι η αποφυγή της επανάληψης της κρίσης και επιστροφή της εμπιστοσύνης για οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου ο Ρόμπεϊ τόνισε χαρακτηριστικά πως «ήταν ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο “χωρίς δράματα” το οποίο διεξήχθη σε “ομαδικό πνεύμα” και σε κάθε περίπτωση ήταν ένα “θετικό και εύκολο Συμβούλιο”».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υποστήριξε πως με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο «διασφαλίζεται ότι δεν θα επιστρέψουμε στις κακές ημέρες του παρελθόντος της δημοσιονομικής ανευθυνότητας».

Σχετικό θέμα: Σύνοδος Κορυφής: 25 υπέγραψαν το Δημοσιονομικό Σύμφωνο Σταθερότητας


σχετικα αρθρα