«Οι αρνητικές εκτιμήσεις υπονομεύουν την προσπάθεια της χώρας»

«Οι αρνητικές εκτιμήσεις υπονομεύουν την προσπάθεια της χώρας»
Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Alpha Bank στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας για την πορεία της οικονομίας στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αναλυτών οι παρεμβάσεις των δανειστών της χώρας για άμεση επιβολή νέων επώδυνων μέτρων αλλά και των υπερβολικά αρνητικών εκτιμήσεών τους για τις προοπτικές εξόδου της χώρας από την κρίση, συμβάλλουν στη συνεχή υπονόμευση του οικονομικού κλίματος.

Επιπρόσθετα, οι εκτιμήσεις για ουσιαστική αδυναμία εξόδου της χώρας από την κρίση και, ειδικότερα, οι συνεχείς επικλήσεις της απειλής της άτακτης χρεοκοπίας και της εξόδου της χώρας από τη Ζώνη του Ευρώ, οδήγησαν στη μεγάλη διαρροή των καταθέσεων από το τραπεζικό σύστημα, στην αποφυγή της πληρωμής και στην αδυναμία επιβολής της εισπράξεως των βεβαιωθέντων φόρων και εισφορών.

Επίσης συνέβαλλαν στη διόγκωση της παράλληλης οικονομίας και στην αναβολή των αποφάσεων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για κατανάλωση σε διαρκή καταναλωτικά αγαθά και για επενδύσεις σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, συνέπεια των ανωτέρω είναι η υποβάθμιση της προσπάθειας που καταβάλλει η χώρα για δημοσιονομική προσαρμογή, ενώ ταυτόχρονα «αδικούνται και οι θυσίες που οι κάτοικοί της υπομένουν με καρτερικότητα για τρίτη συνεχή χρονιά».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο