Αισιόδοξος ο Νταλλάρα για την πορεία του PSI

Αισιόδοξος ο Νταλλάρα για την πορεία του PSI
«Αρκετά ενθαρρυμένος» από τις έως τώρα αντιδράσεις των επενδυτών αναφορικά με την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (swap) δήλωσε ο Τσαρλς Νταλλάρα. 
Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνών Χρηματοοικονομικών (IIF) δήλωσε ότι η μη ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) από τη Διεθνή Ενωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) δεν αποτελεί έκπληξη, «αν και η αγορά μπορεί να αντιμετωπίσει κι αυτή την εξέλιξη». 

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg ο εκπρόσωπος των ιδιωτών δανειστών της Ελλάδας χαρακτήρισε «αρκετά θετικές» τις αντιδράσεις των ιδιωτών επενδυτών σε ελληνικά ομόλογα, εκτιμώντας ότι η διαδικασία κουρέματος των ομολόγων βρίσκεται σε φάση που αποκτά αποκτήσει δυναμική. 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CACS) κατά τη διάρκεια του ελληνικού swap, ο Νταλάρα τόνισε ότι ο στόχος είναι να διατηρηθεί ο οικειοθελής χαρακτήρας της ανταλλαγής. 

Ο Τσαρλς Νταλάρα είπε ότι δεν πιστεύει ότι η διαδικασία απομείωσης του ελληνικού χρέους (PSI) που ακολουθείται θα αποτελέσει πρότυπο και για άλλες υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης. 

Πηγή: tovima.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο