Υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και με τη συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, του προεδρείου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και των διοικήσεων των έξι μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με κύρια θέματα συζήτησης την ολοκλήρωση της διαδικασίας του PSI, καθώς και την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. 
Σημειώνεται πως η ανακεφαλαιοποίηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε τρεις δόσεις, μέσω ενός συνολικού πακέτου στήριξης του εγχώριου πιστωτικού συστήματος, το οποίο μπορεί να ανέλθει ακόμη και στα 50 δισ. ευρώ. 

Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση (συνολικού ύψους 23 δισ. ευρώ), πρέπει να δοθεί στο τραπεζικό σύστημα μετά την ολοκλήρωση του PSIΗ πρώτη δόση συναρτάται άμεσα με τις απώλειες που θα υποστούν τα χαρτοφυλάκια ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες. Οι συγκεκριμένες απώλειες θα πιστοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνάντησης ως βασικό ζητούμενο για εγχώριο τραπεζικό σύστημα τέθηκε η σταδιακή αποκατάσταση της ρευστότητας, η οποία αποτελεί μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας. 

Στόχος, μεταξύ άλλων, των τραπεζών είναι και η εισροή όσο το δυνατόν περισσότερων καταθέσεων, οι οποίες έφυγαν από τα ταμεία των τραπεζών στην διάρκεια των τελευταίων δύο ετών και προσεγγίζουν τα 70 δισ. ευρώ.