Με βαρύτατες κατηγορίες βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.Ο εισαγγελέας, Ι. Δραγάτσης ο οποίος ερεύνησε την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ, που χορήγησε η Proton Bank, σε εταιρίες που σχετίζονταν αμέσως ή εμμέσως με τον επιχειρηματία, ζητά να απαγγελθούν κατηγορίες τόσο σε βάρος του κ. Λαυρεντιάδη όσο και κατά άλλων 25 προσώπων. 
Με πολυσέλιδο πόρισμα που έστειλε προς τον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης, που διενέργησε πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση για το θέμα των επίμαχων δανείων, τα οποία χορηγήθηκαν την περίοδο που ο ίδιος ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας, ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος συνολικά 26 προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση. 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πόρισμα, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, τέσσερα εκτελεστικά μέλη του ΔΣ της τράπεζας και της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων της Proton Bank και 15 ιδιοκτήτες εταιριών που έλαβαν τα επίμαχα δάνεια 701 εκατομμυρίων, πρέπει να διωχθούν για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης από κοινού σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου με 1608/50 "περί καταχραστών δημοσίου χρήματος" και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα».

Ο κ. Δραγάτσης ζητά να ασκηθεί επιπλέον δίωξη στον κ. Λαυρεντιάδη για την κατηγορία της υπεξαίρεσης που αφορά ποσό 54 εκατομμυρίων ευρώ.

 Τέλος, ζητά να διωχθούν για το αδίκημα της «άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση από παράνομη δραστηριότητα», έξι πρόσωπα- υπάλληλοι της εταιρίας ALAPIS.

Μέχρι και πριν λίγες ημέρες, πληροφορίες ήθελαν τους εκπροσώπους του επιχειρηματία να διαβεβαιώνουν ότι ο κ. Λαυρεντιάδης προτίθεται να επιστρέψει στην τράπεζα 74 εκατομμύρια ευρώ και ότι με την έκδοση εγγυητικών που θα προσκόμιζε, το συνολικώς καταβλητέο ποσό θα έφθανε τα 100 εκατομμύρια.

Η φημολογούμενη, όμως, πρόθεση του επιχειρηματία φαίνεται να ήταν σε συνάρτηση με την αποδέσμευση των χρημάτων της Ελβετίας, που λέγεται ότι ζήτησε προχθές, γεγονός που αρνήθηκε κατηγορηματικά η Εισαγγελία.