Το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα μπορεί να αποδειχθεί ανεπαρκές και μπορεί να χρειαστεί νέο, δηλώνει ο αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν σε εφημερίδα της χώρας του.     «Δεν θα εμπιστευόμουν κανέναν που λεει ότι η βοήθεια στην Ελλάδα είναι αρκετή», τονίζει σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Oesterreich. «Εξαρτάται αν οι Έλληνες θα επιμείνουν στην εφαρμογή των μέτρων έχοντας εκλογικές αναμετρήσεις» αναφέρει.    

Ο αυστριακός καγκελάριος δεν αποκλείει επίσης το ενδεχόμενο ενίσχυσης του ESM δηλώνοντας ότι «μπορεί να χρειαστεί».    

Σημειώνεται ότι τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης αναμένεται να αποφασίσουν για το αν θα ενισχυθεί το «τείχος προστασίας» από την εξάπλωση της κρίσης σε ανεπίσημη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τις 30 με 31 Μαρτίου.    

Ο στόχος είναι ο συνδυασμός των πόρων του EFSF (προσωρινός μηχανισμός στήριξης - 250 δισ. ευρώ) με αυτούς του μόνιμου μηχανισμού στήριξης, (500 δισ. ευρώ). Το Βερολίνο αντιδρά σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, ενδέχεται τελικά να αλλάξει στάση.

Mε πληροφορίες από skai.gr