Νέα πτώση στον κλάδο των τροφίμων
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καταγράφει πτώση ο κλάδος των τροφίμων, παρά την αύξηση του όγκου παραγωγής σε ορισμένες κατηγορίες τροφίμων.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καταγράφει πτώση ο κλάδος των τροφίμων, παρά την αύξηση του όγκου παραγωγής σε ορισμένες κατηγορίες τροφίμων.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καταγράφει πτώση ο κλάδος των τροφίμων, παρά την αύξηση του όγκου παραγωγής σε ορισμένες κατηγορίες τροφίμων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής το 2011 η συνολική παραγωγή τροφίμων στην Ελλάδα υποχώρησε σε επίπεδα τα οποία είναι κατά 7,5% κατώτερα από τα αντίστοιχα του έτους 2005, ενώ σε σχέση με το 2010, η μείωση της παραγωγής επιταχύνθηκε.
H συνολική παραγωγή τροφίμων στη χώρα μας το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2011 ήταν μειωμένη, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2010, κατά 4,3%, έναντι μεταβολής -4,1% έναν χρόνο πριν.
Όπως προκύπτει από επεξεργασία σχετικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, κατά την εξεταζόμενη περίοδο μειώθηκε η παραγωγή, μεταξύ άλλων, επεξεργασμένου ρευστού γάλακτος κατά 5,6%, βουτύρου και άλλων γαλακτοκομικών για επάλειψη κατά 10,75%, κατεψυγμένων λαχανικών κατά 7,1%, παγωτών κατά 16,6%, τοματικών προϊόντων κατά 20,4%, αλεύρων από σιτάρι κατά 4,9%, κουφέτων κατά 3,9%, μερίδων νωπού-διατηρημένου με απλή ψύξη κοτόπουλου κατά 11,5%, γιαουρτιού κατά 3,6%, εξευγενισμένων ελαίων κατά 13,5%, φρυγανιών, ψημένου ψωμιού και παρόμοιων προϊόντων κατά 3,1%, σταφίδων κατά 0,9%, κομποστών φρούτων κατά 1,1%, καβουρντισμένου καφέ κατά 3,3%, μη νωπών προϊόντων αρτοποιίας κατά 9,7%, αλλαντικών κατά 1,8%, λοιπών κρεατοπαρασκευασμάτων κατά 25,5%, γλυκών κουταλιού και μαρμελάδων κατά 23,8%, ξηρών καρπών κατά 9,5% και χυμών φρούτων και λαχανικών κατά 10,3%.
Αντιθέτως, στο ίδιο διάστημα, κατεγράφη αύξηση της παραγωγής μεταξύ άλλων, των τυροκομικών προϊόντων κατά 4%, παρθένου ελαιολάδου κατά 10,1%, ζυμαρικών κατά 7,75%, μαργαρινών και λοιπών βρώσιμων λιπών κατά 77,1%, μπισκότων με γλυκαντικά ή σοκολάτα κατά 3,1%, ζυμών αρτοποίησης κατά 9,6%, ρυζιού κατά 11,3%, φυτικών λιπών και λαδιών κατά 4,8%, αλεύρων δημητριακών εκτός του σιταριού κατά 9,6%, μη τεμαχισμένων νωπών ή διατηρημένων με απλή ψύξη κοτόπουλων κατά 5,2% και ολόκληρων κοτόπουλων κατεψυγμένων κατά 23,7%.
ολες οι ειδησεις
- Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη κλήρωση των 115 εκατ. ευρώ – Μέχρι τις 19:00 η κατάθεση δελτίων για το έπαθλο ρεκόρ
- Κώστας Σκρέκας: Πρόστιμα 1,5 εκατ. ευρώ σε Leroy Merlin, Jysk, Attica και άλλες 8 επιχειρήσεις
- Δημήτρης Παπανώτας: Όλη η 5λεπτη δήλωσή του χωρίς μοντάζ, που έφερε τη διαγραφή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
- Ολυμπιακός: Επικό βίντεο με οπαδό της Φενέρμπαχτσε που γκρέμισε το σαλόνι του στην τελευταία απόκρουση του Τζολάκη!
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr