Οι περισσότερες γερμανικές τράπεζες θα αποδεχθούν την προσφορά που διαπραγματεύθηκε το IIF με την ελληνική κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις. 

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο αναφέρει ότι η FMS Wertmanagement, ο μεγαλύτερος πιστωτής της χώρας με έκθεση που σε ονομαστικό επίπεδο ξεπερνά τα 8 δισ. ευρώ, θα αποδεχθεί τη συμφωνία για την ανταλλαγή των ομολόγων. Η FMS, η περιβόητη bad bank της Γερμανίας που δημιουργήθηκε για να απορροφήσει τις τοξικές τοποθετήσεις των γερμανικών τραπεζών, επισήμως θα αποφασίσει τη συμμετοχή της στο swap εντός της εβδομάδας, αναφέρει το Reuters. 


Επίσης, η Commerzbank, έχει δηλώσει από τον Φεβρουάριο ότι δεν έχει άλλη επιλογή από την συμμετοχή στο PSI.Η Deutsche Bank δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στη συμφωνία για το PSI.


Το πρακτορείο Reuters πάντως, επικαλούμενο πηγές και σε άλλες γερμανικές τράπεζες αναφέρει με συνολική έκθεση σε ελληνικά ομόλογα ύψους 1 δισ. ευρώ, όπως η
DZ Bank και η Erste – επίσης θα συμμετάσχουν στη συμφωνία. Το ίδιο ισχύει και για τις ασφαλιστικές Allianz και Munich Re που επισήμως δεν έχουν προβεί σε ανακοινώσεις, αλλά εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν στη συμφωνία.

Πηγή: reuters.com / euro2day.gr