Στην 26η θέση στη λίστα των 100 πιο «Βιώσιμων Επιχειρήσεων Παγκοσμίως» έφτασε η Schneider Electric.
Στην 8η έκδοση της ταξινόμησης αυτής που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό «Corporate Knights», το οποίο διανέμεται στον Καναδά, η λίστα «Global 100» περιλαμβάνει εταιρίες από 22 χώρες και από όλους τους τομείς της οικονομίας. Συνολικά οι εταιρίες αυτές αντιπροσωπεύουν πάνω από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια κύκλου εργασιών και απασχολούν περισσότερους από 5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Σε δηλώσεις του ο Gilles Desroches Vermot, Αντιπρόεδρος της Schneider Electric στον τομέα Βιώσιμης Ανάπτυξης, ανέφερε ότι «η κατάταξη της Schneider Electric ανάμεσα στις 100 πιο Βιώσιμες Επιχειρήσεις Παγκοσμίως μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τη βιώσιμη προσέγγισή μας και τους καινοτόμους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις των πελατών μας αλλά και του πλανήτη».  

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο, η Schneider Electric έλαβε το βραβείο ‘Zayed Future Energy Prize’ (ZFEP 2012) στην κατηγορία για τις επιχειρήσεις μεγάλου μεγέθους. Το βραβείο παρουσιάστηκε στο Αμπού Ντάμπι κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης ‘Future Energy Summit 2012’ (WFES 2012) και απονεμήθηκε για τη δέσμευση του Ομίλου για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξης.