Στο επίπεδο των 16 εκατ. για τις διεθνείς αφίξεις και των 10 δισ. ευρώ για τις εισπράξεις πρέπει να τεθούν οι βασικοί στόχοι για τον ελληνικό τουρισμό το 2012, σε συνέχεια της αύξησης του 10% που επετεύχθη τον προηγούμενο χρόνο.   

Επικοινωνώντας, με αυτά τα στοιχεία, την πεποίθηση ότι ο ελληνικός τουρισμός παραμένει ανθεκτικός στην ύφεση και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνέντευξη τύπου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. 

 

Βασικό θέμα της συνέντευξης τύπου ήταν το σχέδιο δράσης του ελληνικού τουρισμού προς το 2020 και οι πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης της διεθνούς τουριστικής αγοράς προς την Ελλάδα. 

 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να επιβεβαιωθεί το γεγονός πως, παρά τα οικονομικά της προβλήματα, η Ελλάδα παραμένει ένας από τους ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης ο οποίος αντέχει στη κρίση, στηρίζει την απασχόληση και είναι σε θέση να υποστηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. 

 

Στην εκδήλωση, ο ΣΕΤΕ, αφού ενημέρωσε τους ξένους ανταποκριτές σχετικά με τη πορεία του ελληνικού τουρισμού, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προβεί σε άμεσες ενέργειες επικοινωνίας της ελληνικής φιλοξενίας και των μοναδικών εμπειριών που μπορούν να βιώσουν οι επισκέπτες στην Ελλάδα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα καταρριφθεί σύντομα ο μύθος που θέλει τον ελληνικό λαό να έχει αναπτύξει αντιπαλότητα με άλλους λαούς σχετικά με την ασφάλεια, την οικονομική ενίσχυση και την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Πηγή: euro2day.gr